Új birkózóterem lehetősége, aktív ifjúsági munka és toborzás, lendületes edzőprogram — ezek jellemzik a bócsai birkózók évkezdését. Januártól teljes óvodai program indult, melyben játékos foglalkozásokkal hozzák közel a kicsikhez a mozgás és a megmérettetés élményét. Mint Petróczi Balázs edző és szervező elmondta, a szülőkkel mindenképpen tudatosítani kel, hogy a birkózás nem durva sport! Sokkal inkább a taktika és az izmok összehangoltsága dönt el egy-egy versenyt. A valós életben pedig elsajátítanak olyan dolgokat — megtanulnak  például biztonságosan esni —, amely egy balesetmentesebb jövőt biztosít nekik.

-Hirdetés-

Az óvodai egy alatt kiszűrhetők azok is, akik jövőre már bekapcsolhatók a gyermek edzésmunkába. Ki tudja, hogyan éli meg a kisgyerek azt, hogy ő már a nagyokkal edzhet? Természetesen rengeteg múlik a szülők hozzáállásán.

A következő lépés ugyancsak megindult már: rendhagyó testnevelés órákat tartanak a birkózók a Boróka Iskolában. A „Boróka Warrior” játéksorozattal nem titkolt céljuk a toborzás volt. Ez a Bócsához hasonló sportmúltú csapatoknál, valamint a nagyoknál, mint Csepel, Fradi és Vasas, évek óta jól bevált módszer.

Többfordulós játékos sportversenyt rendeztek 1-4. osztályig, két héten keresztül,  a harmadik alkalomnál pedig egyéni és páros gyakorlatokkal bővítették a feladatokat.
A harmadik foglalkozás végén minden osztály megkapta a megérdemelt kupáját, amit az osztályfőnökök vettek át. Aki kedvet kapott a birkózáshoz, megvan a lehetőség a folytatásra.

A napokban látogatást tett Bócsán Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke. A szakmaiság nem hiányzott a megbeszéléseken, hiszen maga a bócsai polgármester, Szőke-Tóth Mihály is sokat izzadt a birkózószőnyegen. Látogatása során szó esett a jövőbeni sportberuházásokról és a helyi tapasztalatokról. A program végén helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot vehetett át vendéglátójától.

Káposzta Lajos 

MEGOSZTÁS