A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 4.1.1-15-BK1-2016-00007 keretén belül felújításra kerül a tázlári egészségház is, mely munkálatok vége 2018. október 31-re várható. 

-Hirdetés-

A projekt célja: a 6236 Tázlár, Dobó utca 3. szám alatti épület felújítása, mely a Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, a fogorvosi és védőnői szolgálatának ad otthont.
A fejlesztésben három egészségügyi szolgáltató és négy alapellátás érintett. Célja az egészségház infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a rendelkezésre álló eszközállományának korszerűsítése a megelőző ellátások arányának és minőségének növelése érdekében. A beruházással az épület energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszerrel történő kiépítése tervezett.

A projekt tartalmi elemei:  a régi épületrész szükséges, belső felújítása, burkolatok cseréje történik. A meglevő vizesblokkok áthelyezésre és felújításra kerülnek.
A fűtésrendszer korszerűsítéseként radiátoros hőszelepes kiépítés tervezett. Megújuló energia hasznosításaként napelemes rendszer kerül felhelyezésre. A belső nyílászárókat szükség szerint cserélik, a kellő utómunkálatokat elvégzik. A szellőztető rendszer a meglevő kémények használatával kerül kiépítésre. Kötelezően megvalósítandó elemként tervezett az épület energiahatékonysági fejlesztése (födémszigeteléssel, külső hőszigeteléssel, majd nemes vakolat készítésével, külső nyílászárók cseréjével). Fűtési rendszer korszerűsítése történik oly módon, hogy tervek szerint a beruházást követően a vizsgált teljes épület legalább a Tanúsítási Kormányrendelet szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriába essen.

Projektarányos akadálymentesítés megtörténik. A kötelezően megvalósítandó tájékoztatás és nyilvánossági elemek teljesítésre kerülnek a projekt során.Hozzájárulás munkahelyteremtéshez: a fejlesztendő ellátásokban összesen 5 munkavállaló dolgozik (1 háziorvos, 1 körzeti ápoló, 1 fogorvos, 1 fogorvosi asszisztens, 1 védőnő), a fejlesztés során 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helységei kerülnek felújításra, eszközbeszerzés kerül megvalósításra.

A fejlesztésben négy alapellátás érintett (fogorvos, védőnő, háziorvos, iskolaorvosA védőnő részére okos telefon kerül beszerzésre. Iskola-egészségügyi szolgálat fejlesztése része a projektnek. A projektben a fogorvos számára laptop kerül beszerzésre. A fogorvos, és védőnő esetében rendelői/tanácsadói és várótermi bútorzat beszerzése tervezett elhasználódás miatt.  A projektben alapellátás keretében végzendő szűrővizsgálatok elvégzését támogató eszközök beszerzése tervezett a projektben (Lang-tesztek, Kettesy féle tábla).

A projekt várható eredménye: A működési és fenntartási költségek csökkenése, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátásának mérséklése érhető el. Az ingatlanon megvalósítandó projektarányos akadálymentesítés révén a mozgásszervi és érzékszervi fogyatékossággal élők számára is szélesebb körben elérhetővé válik az ellátás.

Forrás: http://www.bacskiskun.hu

MEGOSZTÁS