Zúg az erdő, zúg a mező, Ugyan mi zúgatja? Talán bizony Perczel Móric A lovát ugratja.Szép ő maga, szép mindene, Szép a paripája, Vigan vágtat a honvédek Nyalka táborába.” – szól a márciusi hangulatú magyar népdal.Sokan gyűltek össze Fehérváry Lilla (Madárdal) néptánctanár által tartott családi délutánra, február 24-én, a kiskunhalasi városi könyvtárban. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a kellemes szombat délután. Farsangi ünnepkör volt továbbra is középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. Márciusra készülvén ’48-as kifestőket színeztek a gyermekek a szüleikkel.

-Hirdetés-

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink és jeles napjaink szokásaival.

A rendezvény most, mint 10 éve időről-időre a közérdekű önkéntesség keretében önkéntes diákok is segítették.A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. Legközelebb 2018. március 24-én, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárba jöhetnek az aprók táncára a családok.

V.I. 

MEGOSZTÁS