2018. március 1-jén nyitotta meg kapuit az Utazás Kiállítás a Hungexpo Vásárközpont területén. Kiskőrös várost a János Vitéz Látogató Központ képviseli a D pavilon 203/A standján. A látogatók Bács-Kiskun megye közös standján 18 település turisztikai kínálatát láthatják. Bács-Kiskun megye az idén is egységes arculattal, 80 négyzetméteren, 18 társkiállítóval együtt, 12 standon jelenik meg Magyarország legrangosabb turisztikai seregszemléjén. A megyei összefogásnak köszönhetően így a kisebb települések attrakcióinak is lehetősége adódik a bemutatkozásra. Fülöpjakab, Jakabszállás és Kunszállás a Falvak éjszakája rendezvényt népszerűsítik Budapesten, pincefalvaink, Császártöltés, Hajós és Nemesnádudvar is közösen mutatják meg magukat.

-Hirdetés-

A megyei összefogás szervezője a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat turizmusfejlesztési cége, amely elsősorban a térség turisztikai fejlesztéseinek koordinálásával, beruházások előkészítésével és menedzsmentjével foglalkozik.Az idei évben a belföldi díszvendég Hévíz, a külföldi pedig Marokkó. A belföldi kiállítók a D pavilonban mutatják be a szolgáltatásaikat, az A pavilon pedig teljes egésze a külföldieké. 

A megye közös sajtótájékoztatót tartott 13 órakor, melyet Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnöke nyitott meg beszédével, majd a résztvevő települések polgármesterei mutatkoztak be.Kiskőrös város ebben az évben ünnepli újratelepítésének 300. évfordulóját. Ebből az alkalomból, a település a Családok Évével összhangban színvonalas rendezvényekkel, családbarát szállásajánlatokkal, városnéző túrákkal és termálfürdővel, továbbá a Petőfi Szülőház és a János Vitéz Látogatóközpont családi belépőjegyekkel, a Bács-Kiskun megyei pavilonban a gyerekeket János vitézes játékokkal várják. Domonyi László polgármester úr is ott volt a nyitórendezvényen, közbenjárásával azóta még Süsü is csak a kiskőrösi borokat issza, elmondása alapján jobbat meg nem kóstolt soha. Kiskőrös város standját Süsü mellett többek között meglátogatta Kandász Andrea és Pintér Tibor is.

Soltvadkert, a fagylaltjáról méltán híres város az édesség mellett a településen található turisztikai attrakciókkal, a város kiváló pálinkájával, valamint a Vadkerti-tó vonzerejével csalogatja a vendégeket. A kiállítási standon marcipángyurmázással várják a vendégeket.
A két város az Utazás Kiállításon közösen mutatja be a térség látnivalóit és kínálja kiváló borait.Gyermek kézműves sarokkal és honfoglalás korabeli ruhajelmezekkel, ezen kívül Bringa-, és Futóexpóval is várják még az érdeklődőket. 

Forrás: János Vitéz Látogatóközpont 

MEGOSZTÁS