Az akasztói Fürge Újjak Kézimunkakör tagjai március 4-én a Faluházba várták az érdeklődőket húsvéti díszek bemutatójára, amelyet vásárlási lehetőséggel is összekötöttek. Volt itt mini tojásfa, horgolt és festett díszek sokasága.

-Hirdetés-

A csoport vezetője Kisléghy Györgyné Ági elmondta, hogy idén ünneplik megalakulásuk 10. évfordulóját. A kezdetekkor azért hozták létre a kézimunkakört, hogy a tevékenységet szeretők átadják egymásnak a tudásukat közösen dolgozzanak és az elkészült alkotásokat a nagyközönségnek is megmutassák szervezett keretek között. Heti rendszerességgel találkoznak és részt vesznek a helyi, környékbeli, valamint az ország egyéb településeink meghirdetett programokon.

A 14 fős tagság között a legfiatalabb 24, a legidősebb pedig 80 éves. Túl vannak már számtalan kiállításon, bemutatón és jótékonysági rendezvényen. Az Országos Kézimunka Kiállításnak is már több éve rendszeres résztvevői. Támogatásuknak köszönhetően a védőnőknek vérnyomásmérőt, gyermek testhossz mérőt, az Idősek Napközi Otthonának napi használati eszközöket vásároltak. Segítették már a helyi óvodát és a település karácsonyfájára is 100-nál több díszt készítettek.

Állandó résztvevői a játszóháznak és a nyári táboroknak. Most a húsvét közeledtével az ünnephez kapcsolódóan készítettek különböző tárgyakat horgolással, csuhéből, kézivarrással és tojásból. Ezen kívül látható volt nyuszi, kakas és a tavaszt jelképező tulipán is, amelyeket szintén kézzel készítettek.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS