Március 10-én elérkezett újra a népdalverseny alkalma Tázláron, mely ismét lázba hozott 22 tázlári diákot. Ezek a többnyire alsós diákok már szinte rutinosan készültek az idei megmérettetésre, melyre az éneklés őszinte szeretete ösztönözte őket. 

-Hirdetés-

A zsűri tagjai Juhász Anikó, Égető Ilona és László Lajos most is arany, ezüst és bronz fokozatokkal minősítette a gyermekek tudását. Mindenki vihetett haza emlékül oklevelet és ajándékot.

Arany minősítést szerzett tanulóik:

Bálint Barbara (2. o.)
Balogh Laura (2. o.)
Bán Bíborka (3. o.)
Péli Szimonetta (3. o.)
Péli Viola (3. o.)
Frei Liliána (4. o.)
Lehoczki Bálint (4. o.)
Mezei Léna (4. o.)
Varga Csenge (4. o.)
Péli Melinda (8. o.)

Mártáné Czékus Györgyi „Pacsirta” énekcsoportja csengő dalcsokrával emelte a verseny színvonalát és erősítette népdalszeretetünket és a közös éneklés varázsát.

Végül egy közös uzsonnával és ének-zenei vetélkedővel zártuk versenyünket. Ismét elmondhatjuk, hogy szívügyünknek éreztük a magyar népdal ügyét és a lélekből szóló dal felemelő érzés évről évre itt Tázláron is. Tudtuk meg Péli Ottóné – Ica nénitől.

Köszönetet a támogatásért Tázlár Szülői MunkaközösségénekBánné Égető Zsuzsannának, a tázlári általános iskola Diákönkormányzatának és Bán Róbert polgármesternek. 

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS