Még 2018. február 22-én rendeltek el teljes látogatási tilalmat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban az influenzás megbetegedések száma miatt. Lengyel János, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója jelentette be a hírt, miszerint a tegnapi nappal, március 15-én feloldották intézményükben a látogatási tilalmat.

-Hirdetés-

Ez idő alatt a súlyos betegeket csak egy hozzátartozó látogathatta, aki a kórlapon aláírásával igazolta, hogy nincs influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete és csakis az osztályvezető főorvos írásos engedélyével.

Az úgynevezett apás szülések esetében csak olyan édesapa tartózkodhatott a szülőszobán, aki igazolást hozott arról, hogy felvette a védőoltást, de emellett a kórlapon aláírásával is igazolnia kellett, hogy nincsenek betegségre utaló tünetei. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kellett látnia aláírásával és meg kellett győződnie az apa állapotáról.

2018. február 12. és 18. között 69 150 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az országos influenzajárvány miatt nyolcvanhárom kórházban volt/van teljes vagy részleges látogatási tilalom, amely a fővárosban és 18 megyében érint egészségügyi intézményeket, derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

MEGOSZTÁS