Március 5-9-ig tartották meg a tavaszi egészség hetüket Tázláron a Művelődési házban. Mártáné Czékus Györgyi művelődés szervező foglalta össze nekünk a hét eseményeit.

-Hirdetés-

Hétfőn Sutus Etelka vetített egy élvezetes kisfilmet testünk vérellátásáról, a véradás fontosságáról, majd Mogyorósi Henrietta jógaóráján vehetünk részt.

Kedden az iskola tanulói sportfoglalkozásokon vehettek részt: Zumba, gyermekjóga, foci, asztalitenisz, relaxáció, és konditeremi foglalkozásokból választhattak. A mozgások után minden osztály hozzá foghatott a saláták készítéséhez. Ebédre svédasztalon kínáltuk a sült halhoz a salátákat, örömmel láttuk, hogy mekkora étvággyal kóstolgatták a maguk és társaik által készített finomságokat.

Szerdán a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tartottak gyógytorna foglalkozást az idősebbeknek, majd állapotfelmérés következett dietetikus tanácsadással, Farkas Gizella védőnő közreműködésével.

Csütörtökön Csányi Judit mentőtiszt gyakorlati útmutatásai alapján elevenítettük fel az újra élesztés technikáit.

Pénteken pedig alapos és átfogó előadást hallhattunk dr. Szabadi Viktor gyógyszerésztől a gyógynövények hasznáról, a teák elkészítéséről, betegségekre gyakorolt hatásukról.

Minden résztvevő gazdagodhatott tudással ebben az 5 napban, útmutatást is kaphatott az egészségének megőrzéséhez.

Megköszönöm a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda anyagi támogatását, így tudtuk a salátabár alapanyagait beszerezni, valamint gyógyteák kóstolásával teadélutánt tartani.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS