2018. március 15-én rendezték meg a Tavasz Kupa elnevezésű nemzetközi tájfutó versenyt a Kalocsai SE tájfutó szakosztály szervezésében. A verseny a 2018-as Junior VB hivatalos edzőtáborához kapcsolódóan került megrendezésre, a magyar csapat FN20A kategória középtávú válogatóverseny keretén belül.A tájfutás a tájékozódási sportok egyike, egy olyan, atlétikai jellegű futósport, ahol a versenyzőnek térkép és tájoló segítségével a térképen feltüntetett ellenőrzőpontokkal kijelölt pályán, a pontokat többnyire előírt sorrendben érintve, a legrövidebb idő alatt kell végigfutni.

-Hirdetés-

Az idei idénynyitó Tavasz Kupát a Kaskantyú déli végén található szociális otthontól mintegy két és fél kilométerre kialakított versenypályán rendezték meg. A kiskunsági homokbuckás, változatos fedettségű, részben nyílt, borókás labirintusokkal tarkított területen zajló, nagy népszerűségnek örvendő verseny.A verseny formája: regionális rangsoroló, egyfordulós, normáltávú (kivéve FN20A középtávú) nappali egyéni verseny volt a következő kategóriákban: F/N 12D, 15-18C, 14B, 16B, 18B, 20A (középtávú juniorválogató), 21B, 21Br, 40B, 50B, 60B, 70B, nyílt kezdő.

Állványra szerelt szúróbéleygzőkkel és SI dobozokkal, narancssárga fehér bójákkal SPRTident rendszerrel mérték a versenyzők teljesítményét és ez alapján díjazták éremmel az első három helyezettet.

A versenyen a hideg, esős idő ellenére is több mint háromszázan indultak, akik között a magyarokon kívül szlovák, lengyel, osztrák, szerb és török versenyzőket is láthattunk. A verseny végén az 1-3 helyezettek érem díjazásban részesültek. A díjakat és az ajándékokat Dénes Zoltán pályakitűző, szervező és lánya: Dénes Réka adták át. 

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS