Császártöltésen márciusban a Pincelakat Borház&Szálloda adott otthont egy színvonalas borvacsorának, melynek ezúttal a Gál Szőlőbirtok és Pincészet borai voltak a főszereplői.
Gálné Dignisz Éva borász a feltálalt különleges fogásokhoz tökéletesen illő borokat kínált és rövid tájékoztatást adott az egyes borok sajátosságairól, így fokozva az egész estés gasztronómiai élményt.
„Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó-feljegyzések is bizonyítják.”
Üdvözlő italként 2017-es évjáratú Szigetszentmártoni Cserszegi fűszerest kóstolhattak a vendégek. A menüsort ezúttal is nem hétköznapi ételekből állították össze:
- Cézársaláta ropogós sajtkosárkában – Balaton-Felvidéki Chardonnay, 2015 Barrique
- Szarvas borscs leves – Szigetújfalui Kékfrankos Rosé, 2017
- Rosé kacsa vörös pesztós casarecce tésztával, parajmártással – Szigetújfalui Kékfrankos, 2011
- Gesztenyés panna cotta pisztáciával – Szigetcsépi Rajnai Rizling, 2009 kései szüretelésű
Az est hangulatáról Boros Antal gitárzenéje gondoskodott.
Gálné Dignisz Éva a vacsora befejeztével a résztvevőket Szigetcsépre invitálta, ahol a Gál Szőlőbirtok és Pincészet vendégházában kellemesen pihenhetnek és megismerhetik a finom borok termőterületének vidékét.
„A Duna és holtága, a ráckevei Duna-ág ölelésében fekvő Csepel-szigeten remek lehetőség nyílik a Duna-parti romantikus természetvilág és a sziget nevezetességeinek megtekintésére. Ízelítőül: a közelben lévő Ráckeve, a turisták kedvelt városa, amelynek legimpozánsabb épülete a Savoyai-kastély, a legelső világi barokk kastély Magyarországon.”
A.S.E.