Császártöltésen márciusban a Pincelakat Borház&Szálloda adott otthont egy színvonalas borvacsorának, melynek ezúttal a Gál Szőlőbirtok és Pincészet borai voltak a főszereplői.

-Hirdetés-

Gálné Dignisz Éva borász a feltálalt különleges fogásokhoz tökéletesen illő borokat kínált és rövid tájékoztatást adott az egyes borok sajátosságairól, így fokozva az egész estés gasztronómiai élményt.

„Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó-feljegyzések is bizonyítják.”

Üdvözlő italként 2017-es évjáratú Szigetszentmártoni Cserszegi fűszerest kóstolhattak a vendégek. A menüsort ezúttal is nem hétköznapi ételekből állították össze:

  • Cézársaláta ropogós sajtkosárkában – Balaton-Felvidéki Chardonnay, 2015 Barrique
  • Szarvas borscs leves – Szigetújfalui Kékfrankos Rosé, 2017
  • Rosé kacsa vörös pesztós casarecce tésztával, parajmártással – Szigetújfalui Kékfrankos, 2011
  • Gesztenyés panna cotta pisztáciával – Szigetcsépi Rajnai Rizling, 2009 kései szüretelésű

Az est hangulatáról Boros Antal gitárzenéje gondoskodott.

Gálné Dignisz Éva a vacsora befejeztével a résztvevőket Szigetcsépre invitálta, ahol a Gál Szőlőbirtok és Pincészet vendégházában kellemesen pihenhetnek és megismerhetik a finom borok termőterületének vidékét.

„A Duna és holtága, a ráckevei Duna-ág ölelésében fekvő Csepel-szigeten remek lehetőség nyílik a Duna-parti romantikus természetvilág és a sziget nevezetességeinek megtekintésére. Ízelítőül: a közelben lévő Ráckeve, a turisták kedvelt városa, amelynek legimpozánsabb épülete a Savoyai-kastély, a legelső világi barokk kastély Magyarországon.”

A.S.E.

MEGOSZTÁS