A keceli Motoros Kocsmában hagyományt szeretnének teremteni a „Kártya Péntek” elnevezésű magyar kártya esttel, melyen bárki részt vehet.

-Hirdetés-

A fiatalok körében is népszerű vendéglátóhely tulajdonosai szinte elirigyelték szüleiktől, nagyszüleiktől, hogy milyen önfeledten űzik ezt a játékot, így született meg ez az ötlet, hogy népszerűsítsék a kártyajátékokat a többi korosztály körében is.Péntek esténként megismerkedhetünk az ulti, tepszi, snapszer, lórum, pirospacsi és még sok más kártyajáték szabályaival is. Az ügyes kezűek kártyavár készítésével is próbálkozhatnak. A jó hangulat garantált.

Ezeken az estéken nem is igazán a győzelem érzése a fontos, sokkal inkább az, hogy jó ismerősök barátok egy kis időt tölthessenek együtt, lazítsanak, elfeledjék a héten összegyűlt gondokat. A régi hagyományokra visszatekintő játéknak igazi közösségformáló szerepe van, különösen nagy érték ez a mai rohanó, digitális világunkban, ahol még a vendéglőkbe betérő baráti társaságok tagjai is csak a telefonjukat figyelik, kevés időt szánnak a beszélgetésre, egymásra, a tartalmasan eltöltött közös időre. Sokszor eszembe jutnak nagyapám szavai: „Csak ülj le vele kártyázni, megtudod hogy kicsoda!” Valóban szinte beleláthatunk a másik lapjaiba, ha lejátszunk egy-két partit.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők jövő pénteken is. 

V.E. 

MEGOSZTÁS