Az idei első tojásfát már március 23-án felállították Felső – Tázláron.  A lelkes, sosem csüggedő felnőtt és gyermek közösség, most is nagyon összetartó volt. Fontos számukra, hogy településük e közösségének is legyen saját tojásfája. A díszítés után sütemény, palacsinta és tea mellett baráti beszélgetéssel töltötték el az időt.Március 25-én du. 14 órától a tázlári parkban került sor a tojásfa állításra.  A népzene hangja, a sürgölődő, előkészületeket végző emberek fogadták a kilátogatókat plusz
5 fokban. A sok gyermek és felnőtt a hideg, enyhén szeles időben egyaránt élvezte a programokat. A fa díszítésénél öröm volt látni, hogy a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt helyezték el a tojásokat a fán.Volt élő nyuszi és kisbárány simogatás, mely a simogatónak és a simogatottnak is nagy élményt jelentett. Kisállat farm kialakítása is megtörtént, melyben büszkén foglalnak helyet a megformázott kisebb- nagyobb nyulak, libák, bárányok, tyúkok és azok tojásaik is.

-Hirdetés-

Lehetőség volt csézás kocsikázásra, valamint a népi hagyományt felelevenítő locsolás megtekintésére. Végül, de nem utolsó sorban vidám húsvéti népi játékok is megvalósultak, hatalmas kacagások mellett szaladtak a gyermek nyulak, görögtek a húsvéti tojások, igazi verseny volt.

Mindezek mellett a nagymamák és édesanyák kezét dicsérő finom sütemények és a meleg tea mellett hosszan tartó beszélgetés részesei voltak a megjelentek. „Szólt a népzene, harsogott az ének, roptuk a táncot, hallottuk a locsolóverseket és láttuk – átéltük a vödrös locsolás élményét!” -válaszolta Bánné Égető Zsuzsanna kérdésünkre, hogy hogyan érezte magát.

Záró gondolatnak igazán ideillő az alábbi néhány sor: “… Meg kellene állni és magunkba nézni, gyermeki vágyaink újra felidézni. Reá csodálkozni köznapi csodára, megtanulni élni végre-valahára. Hagyni, hogy az idő nélkülünk szaladjon, életünkben újra több szépség maradjon

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS