2018. április 4-én 12 órától a Segítő Kezek az Aktív Évekért KN Kft. Tázlár központja sajtónyilvános mobil internetátadást tartott a község művelődési házában.
 
Bán Róbert polgármester meghívta a Segítő Kezek programban együttműködő településeken dolgozó munkatársakat,s a programba bevont 65 év feletti nyugdíjasokat. Harkakötönyből Brassó Imre polgármester vezetésével, Soltvadkertről Dr. Lacziné Ritter Andrea egyesített szociális intézményvezető vezetésével, valamint Kiskunhalasról Czirka Ildikó Segítő Kezek munkatársának vezetésével érkeztek a program szépkorúi arra a sajtótájékoztatóra, melyet Jeneiné Dr. Rubovszky Csila NFM miniszteri biztosa tartott Bányai Gábor Országgyűlési képviselővel.
 
Ennek keretében a miniszteri biztos asszony elmondta, hogy az informatikai eszközök átadása a Segítő Kezek Idősügyi Infokommunikációs Program keretén belül történt meg még 2017. év decemberében, s ennek folytatása volt a mai mobil internetek kiosztása, melyet a laptoppal együtt kapcsolattartásra kaptak a Program előírásait vállalók.
 
Bányai Gábor országgyűlési képviselő úr hangsúlyozta, hogy azért esett a választás Tázlárra, mert régebben elkerülték a nagyobb beruházások a községet, de most az igen aktív, informatikai végzettségű polgármester garanciát jelentett egy ilyen program megvalósítására. Valamint az érdeklődő, sok civil szervezet keretében munkálkodó helyi és környékbeli 65 év felettiek aktivitását látva nyugodtan segítette ennek a beruházásnak a megvalósulását.
 
A polgármester megköszönte a Programban résztvevő partnereknek és munkatársainak, hogy segítettek sikerre vinni ezt a pályázatot, valamint a bekapcsolódó idősek számára elmondta, hogy a közeljövőben a személyes találkozások mellett kisebb csoportokban is tovább fog folyni az infokommunikációs ismeretek átadása, valamint kapcsolattartás az eszközökön keresztül. Ezt követően vendégül látták a több, mint 100 fős érdeklődőt, valamint a sajtó munkatársainak lehetőséget biztosítottak egyéni interjúk készítésére. Ezt követően a laptop mellé mindenki megkapta a mobil internetet, melyet örömmel vihetett haza otthonába.
 
-Dusy-
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS