Újabb Kormányablak nyílt térségünkben, amelyet április 4-én adtak át Kecelen ünnepélyes keretek között. A lakosság mindennapi ügyintézéseiben jelenthet majd nagy segítséget az Okmányirodát kiváltó Kormányablak, amelyet a városháza épületében alakítottak ki.

-Hirdetés-

Az eseményen jelen volt Kovács Ernő kormánymegbízott, aki elmondta, hogy a soltvadkerti kormányablak megnyitása után egy héttel a keceli is várja már az ügyfeleket és még az idén Lajosmizsén alakítanak ki Kormányablakot. A térség országgyűlési képviselője Bányai Gábor elismerően nyilatkozott a beruházásról, ami az önkormányzat és a magyar állam közös összefogásával valósulhatott meg. A Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője Turánné Török Ágnes tájékoztatása szerint 6 helyi munkaerő látja el a kibővült feladatokat. A korábban okmányirodában dolgozó 4 alkalmazott mellé két új munkaerőt is felvettek, hogy a feladatellátást zökkenőmentesen tudják ellátni. A város polgármestere Haszilló Ferenc köszöntő beszédében megemlítette, hogy a polgármesteri hivatal épületében végzett belső átalakítást nettó 42 millió forintos önerőből az önkormányzat finanszírozta, a belső berendezést pedig a magyar állam biztosította. A korábban okmányirodaként működő helyiségekben az elmúlt esztendőben több mint 8000 ügyfél fordult meg.

A város első embere Kecel lakossága nevében hálás köszönetet mondott a kormányablak kialakítása során nyújtott segítségért az alábbi személyeknek, kivitelező csapatoknak:

-Kovács Ernő kormánymegbízottnak, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjének
-Dr. Havassy Sándor főigazgatónak, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal részéről
-Bajtay Anikó osztályvezető asszonynak és Molnár Mónika beruházási referensnek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Projekt Osztálya részéről
-Turánné Török Ágnes hivatalvezető asszonynak a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala részéről
-Kiss Attila tervező úrnak és alvállalkozóinak
-A Kecskés Építőipari Kft.-nek és munkatársainak
-Mihály Ferencnek és csapatának az épületgépészeti munkák elvégzéséért
-Kovács Ottónak és csapatának a villanyszerelési munkák elvégzéséért
-Mészáros Sándornak és csapatának a kőműves ipari és a burkolási munkákért
-Stenczel Zsoltnak és csapatának a festési munkákért
-A NISZ Zrt-nek a komoly informatikai háttér megteremtéséért
-Szrenkó József építési és beruházási csoportvezetőnek
a kivitelezési munkák irányításáért
-Stubner Éva beruházási és közbeszerzési referens munkájáért.

A kormányablak megnyitásával a keceli – és velük együtt a császártöltési, valamint az imrehegyi – lakosok ügyintézései válhatnak sokrétűbb és könnyebben elérhetővé.
Az ügyfelek az okmányirodai ügyekkel együtt több mint 1500 ügytípusban indíthatnak eljárást, vagy kaphatnak tájékoztatást Kecelen.  Legjellemzőbbek a nyugdíj, családtámogatási, rehabilitációs, szociális ügyek, valamint fogyatékossági támogatás. Központilag hosszabb ügyfélfogadási idő lesz a hétfőn és csütörtökön. A modern ügyfélhívó berendezés felgyorsítja és rugalmasabbá teszi az ügyfélfogadást, de a kormányablakokkal egyidejűleg a gyámügyi kirendeltség is megújult.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS