2018. április 7-én szombaton reggel 7.30-ra gyülekeztek a tázlári Vadászháznál az immáron sok sok év alatt hagyománnyá vált szemétgyűjtéshez. Tázlár Község Önkormányzata idén is támogatta járművekkel, önkéntesekkel, a hivatal dolgozóival, a Tázlári Nimród Vadásztársaság és a Tázlári Polgárőrség, által szervezett akciót, melynek keretében szebb és tisztább környezetet szeretnének biztosítani településük körül.

-Hirdetés-

A rossz idő sem vette el a tenni akarók kedvét. Volt, aki saját autós utánfutóval, volt, aki csettegővel vagy  pótkocsis traktorral érkezett a helyszínre. A vadásztársaság elnöke, Kószó Endre tartott egy kis tájékoztatót, melyben köszöntötte az önkénteseket, és kérte, hogy aki tud, a hétköznapokban is tegyen a szemétkidobás ellen, -ha mást nem tud, legalább jelezze azt.

Nagy-Simonffy Róbert vadászmester kiosztotta az útvonalakat a csoportoknak, így a 4 fő irányba osztotta szét a csapatot. Kiskunmajsa felé Bodoglár határáig, Soltvadkert felé a Kútágas dűlőig, Bócsa felé a Baki lapos határáig, Kiskunhalas felé pedig Vincze István gyümölcsöséig. A maradék csapatok pedig az ezekről leágazó dűlőutak megtisztítására lettek beosztva.

Szemétszedés közben tapasztalható volt, hogy miket ki nem dobnak az út mellé a szemetüket otthagyó emberek pl.: rossz tévé, babakocsi, Renault lökhárító, gumiabroncsok, sörösüvegek, energiaitalos dobozok, és még sorolhatnánk.

Miután összeszedték a szemetet, elvitték, majd kiöntötték a tázlári hulladékudvarban, ahonnan majd az önkormányzat fogja elszállíttatni a Homokhátsági hulladékfeldolgozóba. Dél körül vendégül látta a vadásztársaság azokat, akik részt vettek eme eseményen, így jó ízűt ehettek a gímszarvas gulyáslevesből.

A tázlári környezet megtisztítása folytatódik majd a TeSzedd! mozgalom keretében is, melyhez az elmúlt évben csatlakozott először az Önkormányzat –tájékoztatott bennünket Bán Róbert polgármester.

-Dusy-

MEGOSZTÁS