Kecel Város Önkormányzata minden év januárjában rajz, vers és riport pályázatot hirdet meg, a keceli óvodások és az általános iskolások számára. Mindhárom pályázatban, minden évfolyamban hirdettek helyezetteket. Az ünnepséget az önkormányzat és a művelődési ház szakmai munkatársai közösen szervezték és bonyolították le.

-Hirdetés-

Az idei évben is szakmai zsűri bírálta a pályázatokra beérkezett munkákat.

A rajzokat zsűrizték:
Matos Józsefné nyugalmazott pedagógus, író, aki a versek zsűrizésében is közreműködött.
Thámm Lászlóné nyugalmazott pedagógus,
Antóni Györgyné óvodaigazgató
Palástiné Haszilló Enikő pedagógus

A beérkezett verseket zsűrizték:
Udvarhelyi Istvánné nyugalmazott pedagógus
Tóth Lászlóné nyugalmazott pedagógus, író, költő
Pintérné Farkas Csilla pedagógus, író, költő
és Horváth Imre nyugalmazott pedagógus, költő,
Boda Zsuzsa újságíró

A magyar költészet napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepséget Haszilló Ferenc polgármester nyitotta meg, majd beszéde után a nyerteseknek személyesen adta át a díjakat. A rajzpályázatra tekintélyes számú munka érkezett, melyeket többféle technikával készítettek a gyerekek, az idén kerek évfordulós témákban:
–  Verseny a Motocross pályán – 30 éve épült a crosspálya
–  Közlekedés a városban – 30 éves a buszmegálló és 3 gyalogátkelőhely
–  Kirándulás a 10 éves Rózsaberek sétaúton.  

A helyezettek díjait Kecel város Önkormányzata biztosította, a Compana Kft. valamennyi kategória helyezettje számára mappát ajánlott fel.

A rajzpályázat legjobbjai:
Óvodások: Radva Áron, Kovács Júlia, Zöldági Cintia
Alsó tagozatosok: Hugyi Zétény, Béleczki Nóra, Suhajda Hunor, Sebestyén Noémi
Felső tagozatosok: Mencsik Gábor, Zakubszki Bence, Görcsi Beatrix, Polareczki Diána

A verseket szabadon választott témában küldték be. Az alsó tagozat legjobb verse Maszlik Nóra tollából született. A felső tagozatosok közül Gibert Janka, Németh Anna, Bóra Enikő, Hatvani Vanda, és Sendula Zoé pályamunkái voltak a legsikeresebbek.

Riportot bármely témában készíthettek a gyerekek, például ismert vagy bemutatásra érdemes emberekkel munkájukról, hobbijukról, általuk szervezett eseményekről, helyi közösségek tevékenységéről. A jövő nemzedékének kis írópalántái  Maszlik Nóra és Sendula Rebeka vehette át az első helyezetteknek járó díjakat.

A gyerekek legnagyobb örömére számos különdíj kerülhetett kiosztásra a felajánlásoknak köszönhetően. Egy szál virággal a kezükben térhettek haza mindazok,akik segítettek a gyerekek felkészülésében, vagy azok, akik munkájukkal hozzájárultak a díjkiosztó ünnepség sikeres lebonyolításához. Végezetül a szekszárdi Holló együttes Varázsének című interaktív előadásában vehettek részt a gyerekek.

B.M. 

Hamarosan frissítjük képgalériánkat! 

MEGOSZTÁS