Mindig dicséretes, ha a helyi lakosság fog össze a település ügyében. Bócsán az elmúlt szombaton ez a környezet tisztasága, rendbetétele érdekében történt meg. A mintegy 70 résztvevő — ami óriási szám! 8 órakor a gyülekezett a Hungarikum és Civil Közösségi Ház előtt. Itt reggeli várta őket: fasírt golyócskák kenyérrel, teával és üdítővel.

-Hirdetés-

Az önkénteseket Borbényi Hilda programszervező köszöntötte. Felvázolta a megtisztítandó területet, ami a következő volt: 54-es főút Bócsa határtól Bócsa határig 11 km – a kerékpárúttal együtt. Emellett még a Fischerbócsai bekötő út — 2.5 km. „Megszedték még” a fischerbócsai murvás utat az Abonyi fogadótól Tázlár határig — 7 km. A teljes táv: 21 km. Ennyi tisztult meg a sok eldobott hulladéktól!

12:00 órára be is fejeződött az akció. Az Önkormányzati Hivatal jóvoltából ebédet kínáltak az aktivistáknak: a babgulyást Frittmann János főzte. Került fánk is asztalra: Kaposváriné Franciska és 4 nagymama segítségével sült meg a kívánt mennyiség.

A délelőtt folyamán fogyasztott ásványvizet a Lenthár bolt (Lenthár Dezső) ajánlotta fel. Az eredmény: 113 zsák telt meg ezen a szép napon. De vajon ki dobálta el?

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS