ARCKÉP MÁSKÉP(P) címmel keceli gyűjtők bemutató tárlata nyílt 2018. április 20-án 18 órakor a keceli Városi Múzeumban.

-Hirdetés-

Benyák Ferenc a Múzeum igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy rendezvényükkel a város újratelepítésének 284. évfordulós ünnepéhez kapcsolódnak.
A nem túl rég múlt egy kis részlete elevenedik meg a kiállított tárgyakon keresztül. Keceliek mutatkoznak be kecelieknek egy eddig ismeretlen arcukról. Kiss Csaba  a Gyűjtők Klubjának instruktora és a múzeum munkatársai ismerik a keceli „kis, nagy, kezdő, mániákus gyűjtőket” így tízen közülük meghívást kaptak „kincseik” bemutatására.

Csengődiné Drenkovics Tünde kedvenc kerámia-, porcelánfiguráit, nippjeit mutatja be. Mai nagyszülők korát idézve. Deliné Huszár Anita hűtőmágneseket gyűjtött, amelyek láttán időben , térben utazhat a szemlélő. Dobár László tűzoltórelikviáit nézve szintén a múltba tekinthetünk  vissza. Filus Attiláné régi imakönyveit, rózsafüzéreit, bibliáit, mint a hit gyakorlásának kellékeit csodálhatjuk meg. Maszlik Károly Zsolt letűnt idők emlékeit, az úttörő élettel kapcsolatos tárgyait hozta el. Sok mai felnőttnek a gyermekkorát idézte fel. Mihajlovitsné Szatmári Mária angyalai „szárnyalnak” a bemutató tárolóban.
Pálinkásné Glocker Mónika csokipapírjait nézve az idősebbeknek felidéződhetnek a régi kedvenc ízek. Gombóc Artúr mindenféle-fajta csokija eszébe ötlik a nézelődőnek.
Turnai Ágnes  a kicsitől a nagyig mára már zár nélkül maradt sok-sok kulcsa láttán teheti fel a kérdést a látogató: -Vajon hol volt az az  ajtó, amelynek a kulcsa lehetett valamikor.
Zsember Imréné meghívói ballagásokra, esküvőkre hívták a vendégeket valamikor.
Végh Tiborné  kedvenc plüssmacijai néznek ránk az üvegen át. Puhaságot, melegséget, szeretetet sugározva idézik a legnagyobb filozófust, Micimackót, akitől Malacka azt kérdezi: – Hogyan betűzöd azt, hogy szeretet? Micimackó:- Azt nem betűzik, azt érzik.

Ilyen szeretettel várnak minden érdeklődőt a múzeum munkatársai.

V. E.

MEGOSZTÁS