Idén április 29-én rendezte meg Kecel város önkormányzata a hagyományos nyugdíjas napot. Az eseményt a Városi sportcsarnokban tartották meg, ahol 10 órától fogadták a vendégeket.

-Hirdetés-

A vendégvárás ideje alatt a Kék Nefelejcs Népdalkör énekelt Juhász Anikó vezetésével.
Az érkező vendégeket Haszilló Ferenc polgármester úr fogadta 1-1 szál szegfűvel.

A népdalkör után Benedek Ferenc és tanítványai a  Szélkakas Citerazenekar szórakoztatta az időskorúakat, majd utánuk következett a Bogárzó Citeraegyüttes Molnár János vezetésével. A fellépők Kecel környéki népdalokat énekeltek és citeráztak.

A szülők-nevelők bálján először előadott táncukat itt is bemutatták a lelkes szülők. A felnőttek fellépése után a kisebbek mutathatták be műsorukat.

Illésné Márin Éva felkészítésével színpadra lépett a Borsószem Néptáncegyüttes, melyet a helyi általános iskola diákjai alkotnak. A gyerekek népi játékokat, énekeket és különböző néptáncokat adtak elő. 

Németh Mihály hegedűn, Bata László brácsán és Székely Tibor nagybőgőn kísérte a táncosokat. Orcsik Zsófia és Antóni Sára furulya bemutatójukkal szórakoztatták a közönséget.

Kecel város polgármestere 1-1 ajándékkal köszönte meg Juhász Anikónak, Molnár Józsefnek, Benedek Ferencnek és Illésné Márin Évának alázatos munkájukat.

Az ebéd előtt a polgármester úr köszöntötte a vendégeket és megköszönte a német delegációnak, hogy eljöttek. Beszédében a nyugdíjas kor szépségeiről,hasznosságáról és értékességéről beszélt. Búcsúzásként jó egészséget, tartalmas mindennapokat és megbecsülést kívánt.

Köszönetet mondott még azoknak az embereknek, akik segítettek létrehozni az eseményt.

ErichDeifela schwarzenbrucki delegáció vezetője köszöntötte a szépkorúakat és átadta a testvérváros üdvözletét, majd adományt adott át Kecel város részére.

A finom ebédet a Csendes Ősz Idősek Otthona szakácsai készítették el. Az ebéd után Widner Jani bácsi  szórakoztatta a közönséget harmonikajátékával.

Az esemény vendégfellépői Teremi Trixi és Jenei Gábor színművészek voltak, akik ismert operett éneket adtak elő. Előadásuk alatt néhányan táncra is perdültek.

P.P. 

MEGOSZTÁS
Előző cikkMájusfa állítás Tázláron
Következő cikkBor, mámor, jazz