Idén április 29-én rendezte meg Kecel város önkormányzata a hagyományos nyugdíjas napot. Az eseményt a Városi sportcsarnokban tartották meg, ahol 10 órától fogadták a vendégeket.

-Hirdetés-

A vendégvárás ideje alatt a Kék Nefelejcs Népdalkör énekelt Juhász Anikó vezetésével.
Az érkező vendégeket Haszilló Ferenc polgármester úr fogadta 1-1 szál szegfűvel.

A népdalkör után Benedek Ferenc és tanítványai a  Szélkakas Citerazenekar szórakoztatta az időskorúakat, majd utánuk következett a Bogárzó Citeraegyüttes Molnár János vezetésével. A fellépők Kecel környéki népdalokat énekeltek és citeráztak.

A szülők-nevelők bálján először előadott táncukat itt is bemutatták a lelkes szülők. A felnőttek fellépése után a kisebbek mutathatták be műsorukat.

Illésné Márin Éva felkészítésével színpadra lépett a Borsószem Néptáncegyüttes, melyet a helyi általános iskola diákjai alkotnak. A gyerekek népi játékokat, énekeket és különböző néptáncokat adtak elő. 

Németh Mihály hegedűn, Bata László brácsán és Székely Tibor nagybőgőn kísérte a táncosokat. Orcsik Zsófia és Antóni Sára furulya bemutatójukkal szórakoztatták a közönséget.

Kecel város polgármestere 1-1 ajándékkal köszönte meg Juhász Anikónak, Molnár Józsefnek, Benedek Ferencnek és Illésné Márin Évának alázatos munkájukat.

Az ebéd előtt a polgármester úr köszöntötte a vendégeket és megköszönte a német delegációnak, hogy eljöttek. Beszédében a nyugdíjas kor szépségeiről,hasznosságáról és értékességéről beszélt. Búcsúzásként jó egészséget, tartalmas mindennapokat és megbecsülést kívánt.

Köszönetet mondott még azoknak az embereknek, akik segítettek létrehozni az eseményt.

ErichDeifela schwarzenbrucki delegáció vezetője köszöntötte a szépkorúakat és átadta a testvérváros üdvözletét, majd adományt adott át Kecel város részére.

A finom ebédet a Csendes Ősz Idősek Otthona szakácsai készítették el. Az ebéd után Widner Jani bácsi  szórakoztatta a közönséget harmonikajátékával.

Az esemény vendégfellépői Teremi Trixi és Jenei Gábor színművészek voltak, akik ismert operett éneket adtak elő. Előadásuk alatt néhányan táncra is perdültek.

P.P. 

MEGOSZTÁS