A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és több megyére is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

-Hirdetés-

Az MTI-hez szerdán kora délután eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetéseket.

Azt írták, szerdán a legnagyobb eséllyel és számban délután várhatók zivatarok.
A délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan előfordulhat. Csütörtökön ismét szórványosan – a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, az ország északkeleti harmadán kevésbé – várható csapadék. 

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, intenzív zápor és jégeső kísérheti. Néhol felhőszakadás is várható, amelynek során rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat le. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel óránkénti 80 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű – 2 centiméternél nagyobb – jég társulhat.

A hőmérséklet szerda délután 22 és 28, késő este 17 és 22 Celsius-fok között alakul. Csütörtökön a minimumhőmérséklet 8 és 16, a maximumhőmérséklet
25 és 28 fok között várható.

Forrás:MTI 

MEGOSZTÁS