Ezen a héten tartják a közösségek hetét országszerte, így Tázlár is csatlakozott a programhoz. Tavaly tartották meg először, amikoris nyitott kultúrház volt egy héten keresztül és minden foglalkozás ingyenesen kipróbálható volt. Ebben az évben kulturális séta programot rendeztek, Mártáné Czékus Györgyi szervezésével, ami azt jelenti, hogy az iskolások ismereteket szerezhetnek a község olyan házairól, melyekre emléktábla van kihelyezve. 

-Hirdetés-

Az első megálló a Reformárus templom volt, ahol Ulacskai Zoltán tiszteletes úr  tartott előadást.

Második helyen Vörösváczki Mihályné mesélt az első Református iskoláról. Elmondta, hogy akkoriban csak 6 elemit végeztek a diákok, és a legjobb jegy az egyes volt. Mindössze 60-70 gyermek volt.

Harmadik helyen Gulyás Ágnes beszélt a gyerekeknek Gergely Lajosné tanító néniről, aki igen szigorú volt.

Negyedik megállóként Szabadi Henrikné emléktáblájánál álltak meg a diákok, ahol Szabadi Mónika mesélt arról, hogy ő volt az első védőnő és bába akkoriban Tázláron és környékén.

Végül ellátogattak a Bognár műhelybe, ahol szintén Vörösváczki Mihályné tartott előadást, mert az édesapja volt a Bognár. Lovaskocsikat szerelt, régen így hívták azt, aki bognár volt.  A család megtartott minden szerszámot. Június 8-án megnyitásra kerül a Bognár műhely Vörösváczki Csaba vezetésével.

-Dusy-

MEGOSZTÁS