A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban 2018. május 11-én II. János Pál életét bemutató zenés színpadi előadást tekinthettek meg az érdeklődők. A köszöntőt Pap József diakónus mondta el.

-Hirdetés-

A műsort a II. János Pál Katolikus Általános Iskola 5.a osztálya Pap Józsefné Emese hittanár vezetésével tanulták be. Illésné Márin Éva az iskolai énekkar közreműködésével tette színesebbé az előadást.

A gyerekek a pápa születésével kezdve tárták a nézők elé élete fontos állomásait, kiemelve a katolikus egyházban betöltött egyedülálló szerepvállalását. A lengyel Wadowicében 1920. május 18-én született Karol Józef Wojtyla hosszú utat tett meg, amíg Rómában, a Szent-Péter Bazilikában pápává szentelték.

A színpadon ötletes jelenetekkel, ország-zászlókkal integetve mutatták be II. János Pál pápa utazásait, aki több mint 100 országban járt, ezzel méltán kiérdemelve az „utazó pápa” nevet.

A fontosabb állomások közül nem hiányozhatott Kalkuttai Teréz anya boldoggá avatása sem.

A jelenetek között az iskolai énekkar fuvola és gitár kísérettel, oda illő egyházi énekkel varázsolta el a közönséget.

Az utolsó felvonásban a pápa egészségi állapotának romlását mutatták be. II. János Pál pápa 2005. április 2-án, életének 84. évében hunyt el és sírja a Szent-Péter Bazilikában található.

A harmadik leghosszabb ideig hivatalban lévő pápa volt, aki a történelem legismertebb és legközkedveltebb pápája, mindemellett a leghíresebb lengyel.

Az 5. osztályosok műsorát a közönség hatalmas tapssal jutalmazta és értékelte a sok-sok gyakorlást és próbát.

A.S.E.

MEGOSZTÁS