A keceli Városi Múzeumban 2018. május 11-én a „Közlekedési Kultúra Napja” alkalmából a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény, anyagából nyílt kiállítás. Benyák Ferenc múzeumigazgató köszöntője után a keceli múzeum törekvéséről beszélt, amely szerint feladatul tűzték ki, minél szélesebben, sokrétűbben mutassák be kultúránk területeit. Most a közlekedés, az utak felé nyitnak. Ez a kiállítás kezdete egy programsorozatnak.Idén Kiskőrösön tartották a a “Közösségek hete” országos rendezvény nyitónapját. Egész évben  ennek szellemében rendezik programjaikat az intézmény új rangja szerint a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban.

-Hirdetés-

Szászi András a kiskőrösi múzeum vezetője mutatta be a kiállítás anyagát, amely egy új dimenzióban, egy amatőr művész szemével láttatja az utakat, az utazást, az úton levést, amely egyidős az emberiséggel.

Kis Róbert fotóit, amelyek a világ sok részén készültek, a múzeum munkatársai irodalmi idézetekkel fűszerezték, amelyeket olvasva elgondolkodhat a szemlélődő: „Mi végre vagyunk a világon? , vagy „Minden út visz valahová, lehet, hogy jó felé, lehet, hogy nem. De mindenkinek el kell indulni valamerre.”

Szászi András Jeremiás próféta szavaival zárta bemutatóját: „Ezt mondja az Úr: „Vegyétek szemügyre az ősi utakat, és kérdezősködjetek a régi ösvényekről: Melyik volt a jó út? És azon járjatok! Akkor majd megtaláljátok lelketek nyugalmát.”

A kiállítás 2018. június 9-ig megtekinthető.

V.E.

MEGOSZTÁS