1909. május 24-én alakultak meg az első európai nemzeti parkok. Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999 óta ennek emlékére minden év május 24-én ünnepli az európai nemzeti parkok napját. A nap a nemzeti parkok és egyéb védett területek célkitűzéseire és jelentőségére kíván ráébreszteni és igyekszik minél szélesebb társadalmi támogatást szerezni a természetvédelem ügyének. A nap alkalmából a nemzeti parkok különféle programokkal mutatják be tevékenységüket, védett értékeiket.

-Hirdetés-

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018 rendezvény keretében május 28 – június 3. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.
A rendezvény nyitóhétvégéjének május 25-27. között a soproni Várkerület ad otthont, kapcsolódva a Soproni Bornapok hagyományőrző rendezvényéhez.

Május 25-én, pénteken a Pannónia Hotel Európa termében szakmai konferenciára kerül sor „Testi-lelki feltöltődés – az ökoturisztika szerepe az egészségmegőrzésben” témában.

A folytatásban, május 28. – június 3. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron minden érdeklődőre. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak. A hét programjai ITT érhetőek el. A listában szerepel a kecskeméti Természet Háza és az izsáki Kolon-tó is

Forrás: http://magyarnemzetiparkok.hu

MEGOSZTÁS