Magyarország utcáit nagyjából 200-250 ezer gazdátlan kutya rója, a kóbor macskák száma pedig ennek többszöröse lehet. Az elszomorító adatok legfőbb oka, hogy a hazai állattartási kultúra még igencsak gyerekcipőben jár, Magyarországon sokan nem gondoskodnak megfelelőképpen állataikról. A fejlődéshez edukációra és szemléletváltásra lenne szükség. A Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésére minden év májusában igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartás fontosságára. 

-Hirdetés-

A felelős állattartás napjának központi üzenete, hogy az állatok jobb életkörülményeinek biztosításához országos szintű szemléletváltásra van szükség, mely az állattartók felvilágosításával és az iskolákban zajló állatvédelmi oktatóprogramok révén valósulhat meg.

Minden állatnak joga van a boldog élethez és a kegyes halálhoz. A világszerte egyre aktívabban fellépő állatvédelmi mozgalmak elítélnek minden olyan cselekedetet, mely az állatoknak szükségtelen szenvedést vagy károsodást okoz

„Az állatok társaink, hozzánk hasonlóan örülni és szenvedni képes lények. Tiszteletben tartásuk, szükségleteik ismerete és azok maradéktalan kielégítése minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatoknak joguk van a boldog élethez és a kegyes halálhoz. Elítélek minden olyan – akarattal vagy gondatlanságból elkövetett – cselekedetet, mely az állatoknak szükségtelenül fájdalmat, testi vagy lelki szenvedést vagy bármiféle károsodást okoz. Felelős állattartóként rendszeresen bővítem állattartási ismereteimet, gondoskodom kedvencem jóllétéről, állatorvosi ellátásáról, mikrocsipezéssel megakadályozom elvesztését, és ivartalanítása révén megakadályozom a nem kívánt szaporulat létrejöttét.”

https://hu.wikipedia.org

MEGOSZTÁS