Idén második alkalommal rajtoltak el Kecelen az autocross versenyzői május 27-én vasárnap, de nem csak a versenyről szólt ez a nap. Sok család látogatott ki gyermekeikkel együtt, akiket gyermeknap alkalmából színes programokkal is vártak.

-Hirdetés-

A verseny közben kérdeztük Antal Zoltánt – aki a nap végére megnyerte kategóriája futamát.

– Az eddigi autocross versenyzői pályafutásodról mondanál valamit?
– Régebben Ladával autocrossoztam házi jellegű versenyeken. 5 éve autocrossozok versenyszerűen, 2 éve veszek részt a Pintér kupában elég jó eredménnyel.

– Mesélnél a Kecel Ring Pályáról? Mi tetszik benne, van-e kedvenc kanyarod, kinek és miért tudnád ajánlani?
– Szeretem a keceli pályát, mert nagyon jól karbantartott sok munka és gondoskodás van benne. Kelemen József nagyon nagy odafigyeléssel gondoskodik a pálya minőségéről. A kedvenc kanyarom a tribün utáni jobbos kanyar. Szeretem, hogy a pálya mindig változatos mindig más élményt tud nyújtani. Minden olyan fiatalnak ajánlom, aki egy kicsit többet akar kihozni magából. Építsen egy autót, nevezzen be a versenyre, és ezzel rengeteg új élménnyel és tudással lesz gazdagabb.

– Kategóriádban mennyien vagytok és hol szeretnél végezni a nap végén?
– A kis kategóriában indulok, 10-12 versenyző van, ez futamonként változik. Természetesen az első helyen szeretnék a nap végén végezni. A kitűzött célom a bajnokság megnyerése.

– Milyen autóval versenyzel, mit lehet tudni róla?
– Egy 1,3 köbcentis Mitsubishi Colt autóval versenyzek. Semmi különleges, csak a szokásos könnyítések vannak rajta.

– Amikor a versenyautóban ülsz és elrajtolsz az milyen érzés?
– Egy igazi adrenalin bomba, besszükül a látás, és csak a versenypályát meg az ellenfeleket látom, padló gáz… Az autocross önmagában kikapcsolódást, rengeteg élményt sok jó barátot ad nekem.

– 2018-as terveid az autocrossban?
– A bajnokság megnyerése a legfőbb cél!

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS