ECO-SCHOOL – Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért.

-Hirdetés-

2018. május 30-án Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban tartották meg az ECO-SCHOOL – Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért című projekt nyitókonferenciáját. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg a kiskunfélegyházi telephelyű EcoCenter Alapítvány – mint vezető kedvezményezett – és szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör részvételével.


A projekt középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése, hiányának pótlása, terület specifikus ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása a fenntarthatóság komplex értelmezésével (társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energia- és víztakarékosság, fenntartható termékek, közösségépítés, valamint otthoni gyakorlatokkal.


A konferencián a két partnerszervezet képviselői és az intézmény vezetői mellett szakértők és a sajtó is részt vett a nyitókonferencián. A projekt megvalósítása során egy-egy iskolában fog kísérleti képzési program lezajlani, melyre az EcoCenter Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményét választotta. 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.


Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Sajtóközlemény 

MEGOSZTÁS