Most eljött végre egy bronz ideje, ugyanis az Akasztói u-19-es csapat a 2017-2018-as szezon végén a harmadik helyet szerezte meg.

-Hirdetés-

Pontszámban ugyanannyit gyűjtöttek az akasztói ifisták mint a kalocsaiak, de mivel egyel több győzelme volt az Akasztónak így az utolsó forduló után ők örülhettek. Pontosan tíz évvel ezelőtt volt utoljára az ifjúsági csapat dobogón. Akkor az Akasztóiak a nagy rivális Kiskőröst megelőzve lettek bajnokok az U-19-es bajnokságban.

A 2017-2018-as szezonban az akasztói ifisták 16 győzelmet, 4 döntetlent és 4 vereséget zsebeltek be.

Hozzá kell tenni azt is, hogy ősszel elkövettek egy hibát is az akasztóiak, hiszen pont a szomszédvári rangadón a Kiskőrös ellen becseréltek egy olyan játékost, aki még nem töltötte be azt az életkort, amikortól biztosan játszhatna az ifiben. A találkozót megóvták a vendégek így 4 pontot levontak a csapattól. Így ennek fényében is nagy eredménynek számít ez a harmadik hely.

Az őszt veretlenül zárták, de később becsúszott zsinórban három vereség is tavasszal, de aztán újra magukra találtak az akasztóiak és a végén a sok nehézség ellenére megszerezték a harmadik helyet.

A bajnok Soltvadkert egyetlen vereségét is pont az Akasztótól szenvedte el még ősszel.

A csapat legeredményesebb játékosa Kudron István lett, aki 23 találatig jutott a szezonban. Mellette Csoba Gábor és Soós Zoltán is szépen termelte a gólokat, amikkel hozzájárultak a harmadik helyhez.

Az elmúlt hétvégén az Akasztó FC – Kunszállás SE találkozó szünetében vették át az érmeket az Akasztói U-19-es csapat tagjai. Végül, de nem utolsó sorban ki kell még emelni a két edzőt Szrenkó Istvánt és Megyes Mihályt, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna össze.

B.D. 

MEGOSZTÁS