Családi hangulatú eseményen vehettek részt Solton azok, akik ellátogattak Alapszolgáltatási Központ nyílt napjára. Az egész héten át tartó esemény június 6-i műsorát Türmerné Szeremi Ilona nyitotta meg.

-Hirdetés-

A központ vezetője köszöntötte a vendégeket, Monspart Sarolta világbajnok tájfutót, az Emberi Erőforrások Minisztériumából Dr. Horváth Anikót az EMMI Idősügyi Osztályának osztályvezetőjét és Kalmár Pál polgármester urat.

Solt Város Önkormányzatának Alapszolgáltatási Központja 2018. június 4-9. között egy nagyon különleges és rendkívüli eseménysorozatot szervezett, melynek záró napja szombaton lesz. A nyílt napok rendezvénysorozat keretén belül június 6-án ellátogatott  az eseményre Monspart Sarolta is, aki létrehozta az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatát, melynek Solt város nyugdíjasai is tagjai.

„Egy évvel ezelőtt csatlakozott az Alapszolgáltatási Központ Nyugdíjas Kubja az Országos Idősek Gyaloglóklubjához, amelyet Monspart Sarolta, világbajnok tájfutó hölgy hozott létre. Volt egy álma, mely szerint egyszer mindenki sportol az országban. Azt gondolom, hogy ehhez az álomhoz a Mi közösségünk is hozzájárul. A tagság által minden felgyorsult az intézményünk életében. A sport valóban fizikai és lelki feltöltődést is jelent a nyugdíjasoknak. Sarolta személyisége olyan megnyerő és bátorító minden találkozásnál, hogy a nyugdíjasok nagy várakozással vannak minden alkalommal. Boldogan mondhatom ezt, hiszen már több alkalommal tudtunk találkozni. Ezen alkalmakkor gyalogolunk és a gasztronómiának is hódolunk. Mindig van egy kis falatozásra is alkalom. Dr. Horváth Anikó az EMMI Idősügyi Osztály osztályvezetője és a kollégája is megtisztelt minket. Azért is különleges alkalom ez, mert lehetőség nyílik egy beszélgető fórumra, ahol a nyugdíjasok kérdéseket tehetnek fel amelyek foglalkoztatják őket! Előadással készülnek, melyek során a város nyugdíjasai közelebbi információt kaphatnak. Azt gondolom, hogy a környező településeken ilyen alkalom még nem volt, számunkra ez kuriózum! Nyugodtan mondhatom, hogy megváltozott az életünk Sarolta megismerésével. Olyan lehetőségeink adódtak, amelyek által kinyílt számunkra a világ.”- mesélte Türmerné Szeremi Ilona, az Alapszolgáltatási Központ vezetője. 

Monspart Sarolta személye és az általa kidolgozott és koordinált gyalogló program nagyban erősíti a városban élő nyugdíjasok fizikai és mentális egészségének megőrzését. 

Sarolta mellett  Dr. Horváth Anikó, az EMMI Idősügyi osztályának osztályvezetője is megtisztelte a hallgatóságot, mindemellett beszélgető fórumra adott lehetőséget. A rendezvény keretében lovaskocsival ellátogattak volna Solt méltán híres pincészetéhez, ahol kisebb gyalogtúrát tettek volna, ha az időjárás nem szólt volna közbe.

A hangulatos előadás végén Sarolta még megtornáztatta a részvevőket, majd az előadások, és beszélgetések végeztével az Alapszolgáltatási Központ vendégül látta a nyugdíjasokat és vendégeiket egy finom bográcsos pörkölttel.

T.M.E. 

MEGOSZTÁS