Az Abacusan Stúdió által meghirdetett: A négy elem talányai  országos, 4+1 fordulós, komplex matematika  vetélkedőn ismét részt vett a KT Bem József Általános Iskola 4 csapata. A résztvevők játékos formában mérték össze matematikai ismereteiket, logikájukat, kreativitásukat, miközben fordulónként a földdel, a vízzel, a tűzzel és a levegővel kapcsolatban a természetben, a különböző emberi kultúrákban, a gazdaságban és a művészetekben rejlő matematikai talányok megfejtése közben bővítették ismereteiket.
Pl.: Talajkutatást kellett végezni saját lakóhelyükön, térkép alapján kellett meghatározni, hogy Magyarország területének hány %-a homokos rész, egy vulkán által kilőtt hamu tömegét kellett kiszámolni, kertet tervezni és modellezni adott méretarányban stb.

-Hirdetés-

A verseny során az izgalmas, játékos feladatok megoldása, a kutató-gyűjtő vagy modellező munka mellett a szövegértés, a csoportmunka,- a feladatmegosztás, a közös munkavégzés és a digitális írástudás kompetenciáit is fejlesztették a versenyzők.

A portyázós, kincskeresős versenydöntő helyszíne a Bókay-kert volt, Budapest XVIII. kerületében. Ide  a KT Bem József Általános Iskola 5., 6., 7., 8., osztályos csapata is meghívást kapott. A négy csapat két korcsoportban versenyzett: 5-6. ill. 7-8., így egymás ellenfelei is voltak.

Immár harmadszor vesenyző Eszesek 3.0 7.b osztályos csapat lett az első a7-8. osztályos korcsoportban. Tagok: Haskó Zsolt, Lukács Kata, Pecznyik Fanni, Szentgyörgyi Gergő, Zsubori Réka. Felkészítőjük: Bella Tibor.
A 7-8. osztályos korcsoportban 2. lett  a szintén harmadszor versenyző, de előszőr döntős 8.ac -és Számvadászok csapat.:Tagok:Burka Bori, Halász Alaxandra, Juhász Krisztián, Németh Hanga, Pivarcsi Zoltán. Felkészítőjük: Litauszki Pál Gáborné.

Az 5-6. osztályos korcsoport győztese, 1. helyezettje az 5.b osztályos A CSAPAT. Tagok: Ballagi Brúnó, Barna Lajos, Horváth Gergő, Kiss Laura, Kovács Boglárka. Felkészítőjük: Litauszki Pál Gáborné.
Az 5-6. osztályos korcsoport 2. helyezettje, a másodszor döntős 6.C SRÁCOK. Tagok: Fekete Milán, Horváth Gergő, Judák Gergő, Szabó Dániel, Torgyik Máté Felkészítőjük: Litauszki Pál Gáborné.

  1. osztály

Álló: Horváth Győző, Barna Lajos, Ballagi Brúnó
Elöl: Kiss Laura, Kovács Boglárka

  1. osztály

Horváth Gergő, Judák Gergő, Torgyik Máté, Szabó Dániel, Fekete Milán

  1. osztály

Álló: Pecznyik Fanni, Lukács Kata, Zsubori Réka
Elöl: Szentgyörgyi Gergő, Haskó Zsolt

  1. osztály

Álló: Halász Alexandra, Németh Hanga, Burka Bori
Elöl: Juhász Krisztián, Pivarcsi Zoltán

Sajtóközlemény

MEGOSZTÁS