Tázláron, a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában június 13-án került megrendezésre a gyermeknap, melyet Bánné Gulyás Henrietta és Petriné Bugán Barbara szerveztek meg. Ötletes és izgalmas feladatokat találtak ki a gyerekek számára, melyet több állomásra osztottak fel. A gyerekek osztályonként 2 csoportba rendeződtek, majd jókedvűen és izgatottan teljesíttették a megadott feladatokat.

-Hirdetés-

Visszaérve az iskolába elkezdett szakadni az eső, de ez nem okozott gondot, mert a szervezők tudtak biztosítani a gyermekek számára játékokat, mint például a táncszőnyeg, elektromos kézilabda, foci, lézeres célbalövés. Mindezek mellett kézügyességi feladatokat oldhattak meg és csillám, illetve henna tetoválásokat készíthettek a gyerekek.

“Nem tudom, mit rejt a sorsod,
mosolyt hoz-e vagy könnyeket.
Tanuld meg hát feledni a rosszat,
s őrizd meg a boldog perceket. “

Idézet Ernest Hemingway- től,  ezen a napon csak a vidámság és játékosság lehet úrrá rajtuk, elfeledve a kemény, szorgalmas, egész éves munkát.

Végül, de nem utolsó sorban Hirsch Éva táncosainak műsorát tekinthettük meg, aki így emlékezett vissza az elmúlt időszakra:

2017 tavaszán, valamikor áprilisban egy pályázati felhívásra bukkantunk. E pályázat óriási lehetőségnek tűnt kisiskolánknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, Nemzeti Tehetségprogram támogatásával  megvalósuló pályázat (NTP-MŰV-17-0114), a tehetséges gyermekek felkarolását kívánta segíteni.

A pályázatot a társastánc csoportnak képzeltük el, a címet is így találtuk ki: „Táncolni jó!” ,hiszen a  tánccsoportba járó táncosaink már négy éve színesítik ünnepeinket iskola és falu szinten is. Miután hírét vettük a pályázat sikerének, óriási erővel kezdtünk a megvalósításba.Hétről, hétről a Művelődési házból szebbnél szebb zenék hallatszottak, csodálatos koreográfiák készültek.

A projekt záró táncbemutatót június 13-án az iskolánk gyermeknapján tartottunk, minden tázlárit, kicsit és nagyot meghívtunk. A fergeteges hangulatú táncgálán gyönyörködhettünk a csodálatos táncos koreográfiákban és a szépséges ruhákban.

A pályázatnak köszönhetően még kirándulásra is eljuthattunk Paksra. Valamint idén először három napos tánctáborban is részt vehettek a gyerekek, ahol a szombat esti program a kiskunhalasi Stúdió 2000 TSE által megrendezett Táncgála volt. Tárgyi eszközökkel is gazdagodhattunk, egy pendrive-al és egy nyomtatóval.

Köszönjük ezt a lehetőséget az Emberi Erőforrások Minisztériumának! Hálásak vagyunk a 928.000 Ft-ért, mellyel nagyban segítette iskolánk tehetséges tanulóinak a fejlődését, Nemzeti Tehetség Program keretében.        

-Dusy-

MEGOSZTÁS