2018. június 15-én elballagtak a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola és Óvoda végzős diákjai. A ballagás kezdetét csengőszó jelezte, majd felcsendültek a már jól ismert ballagási énekek. A diákok az udvaron keresztül vonultak együtt osztályfőnökeikkel a Városi Sportcsarnokba, útjuk során a 7. osztályosok sorfalat álltak. Idén három osztálytól vettek búcsút a tanárok és az alsóbb évesek. A Himnusz után lehetőségük volt a szülőknek, hozzátartozóknak, barátoknak képeket készíteni a ballagó diákokkal, majd ezután Városi Abigél és Kocsi Kitti a nyolcadikosoktól vett búcsút a hetedikesek nevében. 

-Hirdetés-

Berger József, az iskola igazgatója ünnepi beszédében felelevenítette  az első napokat, a kirándulásokat és az utolsó napokat. Ezután Tápai Péter az iskola lelki igazgatója isteni áldást adott a ballagó osztályoknak.

A nyolcadikosok nevében Szilágyi Gabriella és Szvetnyik Nikolett vett búcsút a tanároktól és a 7. osztályosoktól, majd Polereczki Diána szintetizátoron adta elő önálló műsorát.
Az iskola zászlaját Sendula Zoé, Hatvani Vanda és Farkas Dániel adta át, majd hagyományos szalag felkötés történt. A ballagáson díjakat is adtak át.

Nyolc éven át kitűnő tanuló díjat Tápai Péter és Berger József adta át Hatvani Vandának és Orcsik Ádámnak 8.a osztályos tanulóknak.

Kiemelkedő sport munkájukért Farkas  Ferenc 8.a, Bese Árpád és Farkas Dániel 8.b. osztályos tanulók emlékplaketteket vehettek át.

Kiemelkedő hitéleti tevékenységéért  Szent Tarzíciusz díjban részesült Árvai Laura Andrea, a díjat Burányi Roland keceli plébános adta át.

Német nemzetiség nyelvből nyolc éven át és az alap vizsgán nyújtott kiemelkedő teljesítményért jutalomban részesült Orcsik Ádám és Baranyai Kata 8.a. osztályos tanulók. A díjazottaknak a keceli német nemzetiségi önkormányzat nevében Hatvani Gáborné adta át a jutalmakat.

Angol nyelvből 8 éven át nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményért könyvjutalmat vehettek át Berger Józseftől Hatvani Vanda, Karf Milán és Flaisz Melani 8.a. osztályos tanulók.

Pálinkás Szilvia és Vancsik Nándor a keceli Bács Team vezetője díjat adott át Farkas Ferencnek, aki a tanév során számos országos versenyen szerepelt és állt a dobogó legfelső fokára. Pálinkás Szilvia elmondta, hogy Fecó 4 évesen kezdett el karatézni és számos karate és grappling diákolimpián, országos bajnokságon, Vikker Dániel emlékversenyen vett részt, illetve mindközül a legnagyobb élményt az azerbajdzsáni grappling VB adta. 10 év alatt 21 aranyat-, 17 ezüst-, és 14 bronzérmet sikerült megszereznie.

A Kecel FC végzős nyolcadikosai Csikós Szilárd és Tóth Andor emlékplakettet vehettek át Herczeg Róberttől, a klub edzőjétől.

A keceli roma nemzetiségi önkormányzat nevében Györgye Zalán, az önkormányzat vezetője adott át ajándékot Jakab Attila, Györgye Lilla, Farkas Dávid és Deregi Nikolett 8.c., Dubai Petronella 8.b. osztályos tanulóknak.

Berger József és Mucsiné Pálinkás Anita,a SZMK vezetője az SZMK-s szülőknek is díjat adott át önzetlen munkájukért. Díjat kaptak: Bobekné Szvetnyik Éva, Farkas Adrienn,Farkas-Tóth Szilvia, Galántai Katalin, Herczegné Kelemen Erika,Szőkéné Vörösváczki Krisztina és Varga Andrea.

Táviratban gratuláltak a végzősöknek Haszilló Ferenc polgármester úr és Beros András jegyző a keceli önkormányzat nevében;  Antóni Györgyné Kecel város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéjének vezetője; Városi Ferenc a magyar pünkösdi egyház vezetője; Gombkötőné dr. Sendula Judit a Csendes Ősz Idősek Otthona vezetője; Widnerné Fenyvesi Bernadett, a keceli könyvtár és művelődési ház vezetője; Pintér Csaba és családja; Földes Ferenc a keceli idősekért közalapítvány kuratórium vezetője; a magyar Vöröskereszt keceli szervezete; az alsó tagozat; Tóthné Kovács Zsuzsanna a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola vezetője.

P.P.

MEGOSZTÁS