Vár ránk egy új kaland, akár ezt is mondhatnák magukról azok a tázlári végzős diákok, akik  június 16-án búcsúztak el a II. János Pál Katolikus Általános iskolától.

-Hirdetés-

Miközben álltam és figyelmesen végig követtem az eseményeket, nekem is eszembe jutottak az akkori érzések, aggodalmak , az újtól való félelmek. Ugyanakkor tele voltam kérdésekkel és kíváncsisággal, hogy vajon milyenek lesznek az új tanáraim és osztálytársaim. A régi barátságok megszakadnak-e, ha egymástól messze kerülünk, vagy akivel éppen eddig nem foglalkoztunk, közelebb hoz- e minket  egymáshoz. Ez utóbbi nem volt igaz a tázlári végzős diákokra, hiszen mindössze 14-en voltak. Ők a nyolc év alatt összekovácsolódtak, egyekké váltak. Tanáraik és szüleik is büszkék mindannyiukra, mert mindegyikük valamiben kivételes és tehetséges.

A hetedikesek közül Ajtai József , Bálint István, Gáspár Borbála, Kerekes Ágnes, Klam Vivien, Lajos Vivien, Lantos Sándor, Miskolczi Tamara, Molnár Zsolt, Rózsa Vencel és Varga István.

Tóth Bettina is megformálta betűit és felolvasta osztálytársainak  búcsú beszédét. Pappné Csipak Andrea Igazgató néni is búcsú beszédet tartott számukra. Név szerint kiemelte és búcsúztatta  Petriné Bugán Barbara osztályfőnök tanulóit:

Búcsúzott:

Ács Fannitól, aki sokszor mosolya mögé rejtette bizonytalanságát és felhívta figyelmét arra, hogy sokkal jobban higyjen önmagában.

Ajtai Danitól, aki sokszor feszegette határait és tanárai türelmét,de az utolsó napokban megmutatta , hogy képes valamiért küzdeni és vigye ezt a küzdeni akarását a továbbiakban is.

Balanyi Krisztitől, aki egy szerény, segítőkész lány.

Bán Kristóftól, aki szuper matematika kompetencia eredményeket hozott, és Ő az első olyan végzős diák aki középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik.  Csendes humorával színesítette az órákat.

Fenyvesi Benitől, aki egy csendes kis tudós,akinek gyors gondolkodása sikerekhez vezeti majd a továbbiakban.

Görbe Szilvitől, aki mindig , mindenhol és mindenen tudott nevetni. Jó hangulatot varázsolt magaköré, ez a vidámsága nagy segítsége lesz majd a nehezebb időszakokban.

Kazi Gergőtől, az iskola kis ping-pong bajnokától.

Lázár Rékától, a bírkózó lánytól, aki 2016-ban és 2017-ben is megkapta a Magyarország Jó tanulója és Sportólója címet.

Móczár Zolitól, aki szintén birkózásban remekel.

Péli Melindától, aki versmondó dalospacsirta. A környékbeli iskolákat hódította meg kellemes hangjával és személyiségével.

Tóth Bendegúztól, az iskola kis zoológusától, aki az állatoknapján mindig elkápráztatta a körülötte levőket kis kedvenceivel.

Tóth Bettinától, aki egy igazán tehetséges versíró lány és nem kizárt, hogy 10 év múlva majd a verseskötetét olvasgathatjuk.

Varga Noémitől, aki egy igazi csinos hölgy. Mindig szeretett csinosan öltözni.

Tóth Lacitól, aki egy igazi nagyra nőtt gyermek. Határozott elképzelései vannak jővőjét illetően.

Tanulmányi eredményéért,szorgalmáért, kimagasló sport teljesítményéért is többen kaptak jutalmat és elismerést:  Ács Fanni, Bán Kristóf az iskola kiváló tanulója és spotolója, Fenyvesi Benjámin, Kazi Gergő, Lázár Réka az iskola kiváló sportolója,  Móczár Zoltán, Péli Melinda az iskola kiváló tanulója és sportolója, Tóth Bettina és Tóth László.

Molnárné Pásztor Zsuzsanna a szülői munkaközösség nevében köszönetet  mondott Bánné Égető Zsuzsannának, Péli Csabánénak és Görbe Tibornénak hosszú évekkel teli segítőkészségükért.

Pár végzős diák Barbara nénit búcsúztatta és köszönetet mondtak fáradságos és kitartó munkájáért.

A búcsút színesbítette a Péli Ottóné Ica néni  által vezérelt énekkar és a Nagy Zoltán segítségével létrehozott gyermekek gitározása is.

Péli Melindát kérdeztem, mire emlékszik az eltelt időszakból, mik a legemlékezetesebb pillanatai:
Nagyon jók voltak a zánkai táborok, az erdélyi kirándulás és a közös bulik, melyek közül a bankett volt a legjobb,mert utoljára iskolatársakként táncoltunk, beszélgettünk és nevettünk.  Emlékszem az erdélyi kiránduláson Laci megcsúszott a székelykőnél és vagy 2-3 métert repült. Mindenki nevetettm még ő is.

Most becsukódik mögöttetek egy ajtó, de egy másik kinyílik, ami izgalmakkal és rejtelmekkel lesz teli. Egy új és járatlan ösvényre fújt benneteket a szél, haladjatok szépen, lassan rajta célotok felé.

Ezúton kívánunk sikerélményekben gazdag továbblépést a jövőtök felé!

-Dusy-

MEGOSZTÁS