2018. június 16-án elballagtak a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola végzős diákjai.

-Hirdetés-

A nyolcadikos tanulók utolsó osztályfőnöki órájukat saját termükbe várták, melyet a hetedik osztályos tanulók és szüleik sok munkával gyönyörűen feldíszítettek. Az osztályfőnök Schuszterné Bárth Éva tanárnő könnyes szemmel búcsúzott el diákjaitól. Ezután indultak csengő szóval és énekkel a hetedik osztályosok kíséretében az évzáróval egybekötött ballagásra. A Teleház Sport csarnokába, ahol a dekorációt és a virágokat szintén a hetedikesek varázsolták ballagási színekbe.

A Himnusz elhangzása után a nyolcadikos tanulók nevében Dóra Liza Fanni és Györgye Márk vett búcsút az iskolától és a 7. osztályosoktól. A végzős diákoknak a hetedikesek a sok szép közös élményt elevenítették fel.

Az ünnepélyes zászló átadás következett, melyet a nyolcadikos Lei Eszter és Györgye Márk adott át a hetedikes Szamosi Mírának és Mihály Hunornak.

Sebestyénné Márin Anna az iskola igazgatója ünnepi beszédében felidézte a régi napokat, amikor elsősként érkeztek az új intézménybe, a kirándulásokat az együtt töltött szép órákat és milyen gyorsan elszállt a nyolc év.

Ezután következtek a díj átadások.

Nyolc éven át Kitűnő  tanuló díj kupát Lei Eszter és Lovasi Lilla vehették át.

Takácsné Stalter Judit polgármester asszony egy kis meglepetést adott át minden nyolcadikos diáknak.

A sportban elért kiváló eredményeket is jutalmazták.

Bozsik intézményi program különdíját kapta éves munkájáért:
2.korcsoportból: Nagy Kristóf 4.o.
3.korcsoportból: Bódi Áron 6.o.
4.korcsoportból: Györgye Márk 8.o.

Felkészítő tanáraik Ledniczky László és Füleki Antal.

Német Nemzetiségi Önkormányzat ajándékát azok a tanulók vehették át, akik nyolc évig a tanév végén ötös osztályzatot kaptak német nyelv és irodalomból.

A díjakat Schuszter Istvánné Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője adta át.

Díjazottak:
Lei Eszter, Dóra Liza Fanni és Lovasi Lilla 8. osztályos tanulók.

Vigula Sándor által adományozott laptopokat a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány vezetője Hidasné Márin Magdolna a jó tanulmányi eredményt elért, szorgalmas, kiemelkedő közösségi munkát végzett diákoknak adta át.

Díjazottak:
Megyeri Ramóna 7. oszt. Koch Gabriella 7.oszt. Nagy Evelin 6.oszt. tanuló.

Bánáti Miklós családja által létre hozott Bánáti-díjat az emlékplakettet és a hozzá tartozó 50 ezer forintot Györgye Márk vehette át, kiemelkedő tanulmányi eredményéért és sportteljesítményéért.

Petz Erzsébet biológia, német szakos tanárnőtől búcsúztak diákjai és kollégái. 40 évig becsülettel, óriási lendülettel tanított, szigorú, következetes volt önmagával és diákjaival szembe is. Tanítványai számtalan versenyen értek el helyezést és vitték az iskola jó hírét. Tartalmas, szép nyugdíjas éveket kívántak kollégái.

A ballagási ünnepség befejezéseként a nyolcadikos diákok kívánságaikkal, céljaikkal színes lufikat engedtek a felhők közé.

Egy jelkép is egyben a héliumos lufi elengedése. Elengedik az addigi diákéveket, egy új mérföldkőhöz  érkeznek és új korszak kezdődik az életükben.

A.S.E.

MEGOSZTÁS