Legalábbis Bócsán. Legalábbis a családi napon. Itt történt meg ugyanis néhány napja, hogy a nagycsoportosok a születésnaposok köszöntése után orosz táncos műsorral zárták a napot. Bócsán nem gond ez, hiszen a bugaci laktanyával 40 éven keresztül sokan rendszeres kapcsolatokat ápoltak, ami anno a helyi benzinárak és a munkásruhaként viselt harckocsizó overall kapcsán eléggé szembetűnő is volt.

-Hirdetés-

No de vissza az ovira!

Június első felében több nagyobb rendezvényt tartottak a bócsai Boróka Óvodában. Ilyen volt az évzáró ünnepség. A kiscsoportosoknál ennek keretében az év közben tanult mondókák és versek hangoztak el. Ezután a kismalac és a farkas című mesét játszották el a legkisebbek, majd a műsor végén virággal köszöntötték a gyerekek az anyukákat.

A középső csoport az évet cirkuszi jelmezbe bújva zárta le. Reméljük, nem az egész év volt cirkusz ebben a nagyreményű társaságban!

A ballagási ünnepség ezúttal német nyelvű műsorral vette kezdetét, melyre Szlobodáné Rakonczai Tünde tanárnéni készítette fel a 21 kis ballagó ovist. Ezt követően Éva óvó néni és Edit óvó néni áldozatos munkájának köszönhetően minden gyermek szavalt és énekelt, majd elbúcsúztak a nagycsoportosok az óvodától. Az óvó nénik a műsort követően vállukra akasztották a ballagó tarisznyát, elköszöntek a kis ballagóktól és közösen útjára engedték a lufikat.

Az udvari gyerek és családi nap már lazább esemény volt. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor a Vándor Játszóház hoz kézműves programokat a kicsiknek, melyet a Bócsai Ovisokért Alapítvány és az SZMK támogat. Az egész napos program során lehetőség nyílt arcfestésre, csillám tetoválásra, légvárra és különböző, mozgásfejlesztő játékok kipróbálására. A nap folyamán még meglepetés is érkezett: az Orgoványi Önkéntes tűzoltók adtak lehetőséget a gyerekeknek s felnőtteknek egyaránt a felszerelések és kellékek kipróbálására. Majd ezt követően a nyári születésű gyerekek tortával ünnepelték meg a születésnapjukat, mindenkit megvendégeltek, majd jött az a bizonyos orosz tánc! Így tanév végén külön köszönet a pedagógusoknak, illetve a szülőknek a sok segítségért valamint a tombola felajánlásokért.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS