Mintegy 200 idős bócsai lakost látott vendégül az önkormányzat a Hungarikum Közösségi Házban az elmúlt hátvégén. A bejövőket pálinkával fogadták az, amit a legtöbben a „jelenléti ív aláírásaként” el is fogadtak. Aztán ahogy leült a nép, egyre másra kerültek elő a régi jó történetek: katonaság, szakszövetkezet, lótartás, csépélés és persze a párkapcsolatok változatos formái hajdan és most…

-Hirdetés-

Éppen a bevezető mondatnak mond ellent Szőke-Tóth Mihály polgármester beszéde, aki úgy aposztrofálta a 60 éven felüli közönséget, mint akik közül „sokan fiatalok, mások pedig újra fiatalok”! Köztük azok, akiket jubiláns házasokként virággal külön köszöntött az önkormányzat nevében. A község legidősebb lakóinak külön kijárt a köszöntés. Sajnos családi, de inkább egészségi okok miatt nem tudott minden érintett részt venni eme jeles napon.

A meghívás lakhely szerint jár a nyugdíjasoknak. Még akkor is, ha eredetileg nem magyar állampolgárok. Az elmúlt években egyre több szépkorú német, svájci, osztrák és holland állampolgár él a községben és a hozzá tartozó tanyavilágban. A polgármester ezért idén már németül is elmondta üdvözlő beszédét, amit az érintettek nagy tapssal fogadtak.

A nap ebéddel folytatódott, melyet a fiatalok szolgáltak fel a kedves vendégseregnek. Utána zene, tánc és vendégművész fellépése zárta a délutánt.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS