Kecelnek azon a részén, ahol a Bogárzó patak árterében ősidők óta a víz, a mocsár birodalma volt, most egy hektáron varázslatos kertet csodálhat meg a látogató.

-Hirdetés-

Tulajdonosai Filus Attila és felesége, Filusné Borbényi Éva határtalan fantáziával, „talált kincsek” felhasználásával, sok-sok munkával építették meg az Érzékek kertjét. A sajátjuk mellett lévő telken gyűjtötték a ki tudja kik által leborított, bontásból származó értéktelennek ítélt téglát, betont faanyagot, stb. Az időközben vásárlásokkal bővített területet úgy alakították, hogy a településrész jellemzői megmaradjanak. A különleges építmények között szinte botanikai gyűjteményt képvisel a sokféle növény.

A szemnek akad dolga: akárhova néz az ember mindenütt valami különleges vonzza a tekintetet. A csend, ami itt van, megnyugtató, gyógyító. Vízcsobbanás, békabrekegés, madárhang a legnagyobb zaj. Nem állja ki az ember, hogy meg ne simogassa a virágzó levendulát és a különféle fűszernövényeket, közben érzi azok illatát.

Megkóstolhatja, ízlelgetheti a háziasszony által készített menta-, bodza-, levendula szörpöt és a levendulás sütit, amely a keceli Közklub és a Senior túracsapat tagjainak látogatása alkalmából került a kerti asztalra.

Attila és Éva végigkalauzolja a szemlélődőket és közben mesél az értékekről, amelyek mellett naponta elmegyünk a városban és nem látjuk, elmegyünk mellettük, közben észre sem vesszük, hogy pusztulnak, eltűnnek, a múlt részei lesznek és utolsó pillanat, hogy a megtalálhatót összegyűjtsük, megőrizzük, hogy meg tudjuk mutatni az utánunk jövőknek, amit őseink, a keceliek létrehoztak. A kert nincs befejezve, a cél az értékmentés. A további feladatokat ez határozza meg.

Addig is szeretettel várnak és kalauzolnak minden érdeklődőt Kecelen a Csillag utcában.

V.E. 

MEGOSZTÁS