A  Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete szervezésében, idén már harmadszorra biztosít helyszínt az Akasztói Horgászpark és Halascsárda az országos kőfaragó horgászversenynek.  

-Hirdetés-

A rendezvény hosszú múltra tekint vissza. Eleinte kisebb, hobbi és szórakozás céljából megrendezett versenyek voltak, mára viszont egy több napos, országos szintű rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezt jól bizonyítja, hogy a június 30-án megrendezett akasztói összejövetelen több mint 80 fő vett részt az ország legkülönbözőbb pontjairól érkezve, és a család minden korosztálya együtt töltötte a hétvégét.

Az ipartestület közel 300 tagból áll, mely rendkívül összetartó, baráti társaság. Szemléletmódjuk szerint fontos, hogy a család és barátok építsék egymással a kapcsolatot, együtt legyenek otthonról kimozdulva. Az esemény családbarát, az unokáktól a nagyszülőkig mindenki együtt fogta a halakat, és az idősek próbálják átadni tudásukat a felnövő gyerekeknek.

Az rendezvény 3 napig tartott. Pénteken délután mindenki megérkezett Kiskőrösre, és elfoglalták szálláshelyüket a Thermal Étteremben. Szombaton reggel 8 és 9 óra között bedobták a botokat a vízbe, és várták a kapást.  Petró Attila, a gávavencselői Nyír-Márvány Kft. tulajdonosa jóvoltából a női, illetve a férfi kategória első helyezettje a Nyírmárvány Kft. 100.000-100.000 -Ft-os vásárlási utalványát kapja. A komoly tét ellenére, a versenyzők elmondásuk szerint elsősorban nem a nyereményért, hanem az együtt töltött időért jöttek el. Vasárnap szabad programon, illetve egy nyílt horgászversenyen volt lehetőség részt venni a hazautazás előtt.

O.S.

MEGOSZTÁS