Újabb adathalász levél kering a magyar e-mail címmel rendelkezők között – figyelmeztet honlapján az OTP Bank.

-Hirdetés-

A bank nevében ismeretlenek e-mailen próbálnak ügyféladatokat kicsalni. A hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat. A pénzintézet arra kéri ügyfeleit, hogy ne adják meg személyes adataikat. Amennyiben esetleg már megtették, azonnal hívják a +36 (1) 366 6666 telefonszámot, vagy írjanak az informacio@otpbank.hu e-mail címre! Arra is felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az OTP Bank soha nem kér ilyen adatokat e-mailben.

A csalók az alábbi szöveget küldik az üzenetben:


„Tisztelt Ügyfelünk!

A közelmúltban nagy mennyiségű adatlopás történt ügyfeleink számára. Az ügyfelek védelme érdekében más módon is bevezettük az online ellenőrző kódot a magánélet és az ügyféladatok védelmére. Ma kell ellenőriznie személyazonosságát és bankadatait. itt ellenőrizheti adatait: https://www.otpbank.hu/en/OTPdirektlog/verification

Az adatok érvényesítésének vagy teljes ellenőrzésének elmulasztása véglegesen lezárja fiókját. Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Biztonságunk a mi elsőbbségünk. Köszönjük, hogy bankol velünk.

Üdvözlettel,
OTP Bank”


Az OTP Bank megtette az ilyenkor elvárt biztonsági és jogi intézkedéseket.

Forrás: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Adathalaszat

MEGOSZTÁS