A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-4.1.1-16-BK1-2017-00013 keretén belül fejlesztésre kerül a keceli egészségház is, mely munkálatok vége 2019. január 31-re várható. 

-Hirdetés-

A projekt célja: Az Önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő Kecel, Fő tér 4. szám alatti ingatlan egészségházként működik, amelynek a földszinti és 1. emeleti helyiségeiben kap helyet a település 4 felnőtt háziorvosi, 4 védőnői, 1 gyermek háziorvosi és 1 fogorvosi körzetének ellátása, míg 2. szintjén nem orvosi lakhatást szolgáló ingatlanok találhatóak.

A projekt tartalma:  Kecel, Fő tér 4. szám alatti ingatlan felújítására és kisebb mértékű bővítésére, amely (a földszinten és az 1. emeleten) jelenleg és a beruházást követően is a fejlesztésben érintett 5 háziorvos, 1 fogorvos és 4 védőnő kap helyet. Az akadálymentesítést, energiahatékonysági intézkedéseket,, illetve védőnői eszközbeszerzésre is sor kerül. Emellett az udvaron 1 db akadálymentes parkolót alakítanak ki. A beruházás egy meglévő multifunkcionális helyiség fejlesztését is érinti. A fejlesztés célcsoportját Kecel és Imrehegy lakosságának egy része alkotja. Az alapellátásokat az egész településre vonatkozóan négy felnőtt, két gyermek háziorvosi körzetre, két vegyes fogorvosi körzetre, valamint négy védőnői körzetre bontva biztosítják. A fejlesztés keretében (tekintettel a fejlesztendő épületben helyet kapó ellátásokra) négy felnőtt, egy gyermek háziorvosi, egy vegyes fogorvosi és négy védőnői körzet által ellátott lakosság érintett. 

A projekt várható eredménye: Kecel egészségügyi infrastruktúrája javulni fog.

Forrás: http://www.bacskiskun.hu

MEGOSZTÁS