Július 9-13 között került megrendezésre a Baptista imaháznál a Tázlár Remény – Egymásra Hangolva Alapítvány és a Tázlári Baptista Gyülekezet által szervezett napközis gyermektábor „Állati jó történetek a Bibliában” címmel.

-Hirdetés-

A hetet a Gyülekezet tagjai szervezték, a megvalósításban több külsős önkéntes segítő is részt vett.

Közös éneklés után délelőttönként, korosztályonként három csoportban foglalkoztak a gyerekekkel. Beszélgettek bibliai történetekről és a témához kapcsolódóan kézműveskedtek is.

Négy nap, négy állat, négy üzenet:

Kígyó: Az első emberpár megkísértője. Ma is ér minket kísértés, csak nem egy kígyó beszél hozzánk. De a szándék ugyanaz, rosszra csábítani, Istentől elfordítani.

Galamb: Noé történetében egy olajággal a csőrében tért másodszor vissza, és lett a béke szimbóluma. Isten annyira szereti az embert, hogy megbocsájt neki és megígéri, hogy nem pusztítja többet el a földet. A nagyobbakkal arról is beszéltek, hogy Jézus bemerítésekor, megkeresztelésekor a Szentlélek galamb formájában szállt le Jézusra.

Hal: Jónás tudta, mi Isten akarata, de nem akart engedelmeskedni. Isten ennek ellenére nem eltaszította magától, hanem megmentette, amikor érte küldte a nagy halat.

Bárány: Jézus, mint áldozati „bárány” magára vette a mi bűneinket, hogy mi a bűneinkért járó büntetés helyett a Mennyben ünnepelhessünk. Ő nem csak „bárány” hanem egy másik képpel élve a jó pásztor is, aki annyira szeret minket, hogy tudja a nevünket, és megkeres minket, a nélküle elveszett bárányokat is!

Délutánonként a közös játéké volt a főszerep: társasoztak, labdajátékokat játszottak, versenyeztek.

Eddig csak négy napról volt szó, mert szerdán egész nap Kiskőrösön voltak játszóházban, majd strandon.

A hetet péntek este családi délutánnal zárták, ahol a gyerekek énekekkel, jelenettel megmutattak valamit a héten tanultakból, majd szendvicsek és finom sütik mellett estig beszélgettek, játszottak.

-Dusy-

MEGOSZTÁS