Nagytakarításnak szenteli a nyarat Fülöpszállás, melyben szeretnék megszüntetni a településen és környékén felgyülemlett hulladékot. Az önkormányzat kezdeményezésére, megszüntetik a vásártéri illegális hulladéklerakót. A szemetet összegyűjtik és – jelentős anyagi ráfordítás árán – leadják a hulladékudvarba. Az építési törmeléket ledarálják és a földutak javítására használják fel. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek nem rendeltetésszerű használata miatt okozott kellemetlenségek megszüntetése érdekében, a Polgármesteri Hivatal udvarára helyezik át a gyűjtő edényeket, ahol továbbra ellenőrzött formában áll a lakosság rendelkezésére.

-Hirdetés-

Az elektronikai hulladékoktól történő megszabadulás elősegítésére az önkormányzat, és a Selector Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft közös hulladékbegyűjtő akciót szervezett. Ennek keretében 2018. július 16-18. között, a Polgármesteri Hivatal udvarán összegyűjtött, feleségessé vált elektromos és elektronikai eszközöket ingyenesen elszállítják.

Ezen kívül, a kommunális, szelektív és zöld hulladékgyűjtés után fennmaradó hulladékok kezeléséről, a Fülöpszállási Újságban és a honlapon részletes tájékoztatást tettek közzé, a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladékudvaraiban történő hulladék elhelyezés feltételeiről. A DTkH Nonprofit Kft szolgáltatási területéhez tartozó települések lakosai számára a hulladékudvar igénybevétele mindenki számára térítésmentes, aki felmutatja a szolgáltatási területéhez tartozó településre vonatkozó lakcímkártyáját, illetve a befizetett hulladékszállítási számláját igazoló bizonylatot.

Gubacsi Gyula polgármester megerősítette, hogy Fülöpszállás Községi Önkormányzata a továbbiakban is igyekszik minden segítséget megadni a lakosság számára a hulladékok rendelteltetésszerű leadásához, ugyanakkor szigorúbban lép fel az illegális hulladéklerakókkal szemben.


A Kiskőrösi járás nyolc települése (Akasztó, Csengőd, Fülöpszállás, Izsák, Kaskantyú, Páhi, Soltszentimre és Tabdi) tartozik a DTkH Nonprofit Kft szolgáltatási területéhez, amelyek lakosai a fenti hivatkozáson részletezett módon helyezhetik el hulladékaikat. A hulladékudvarokban minden, veszélyes és nem veszélyes hulladék leadására megvan a lehetőség, csak élni kell vele és tiszta marad a környezetünk!

A MOL töltőállomásokon lehetőség van a használt sütőolaj leadására is.


-fg-

MEGOSZTÁS