2018. július 16-án reggel 17 általános iskolás indult útnak Tázlárról Bánné Gulyás Henrietta, Péli Ottóné és Péli Ottó vezetésével, hogy felfedezzék Pécs és környékének nevezetességeit.

-Hirdetés-

A lelkes csapat az első napon Abaligeten látogatta meg a cseppkőbarlangot és Denevér Múzeumot, majd sétát tettek a csónakázótó körül.

Szálláshelyük a Pécs-Hird-i Református Gyülekezet modern templomában, annak szobáiban volt, ahol minden reggel és este az étkezéseket a gyerekek készítették elő és elfogyasztották. Az ebédeket a szervezők a gyerekek ízléséhez igazították az adott helyszíneken. Reggelente tornáztak és áhitaton vettek részt, majd távolsági busszal közelítették meg a tervezett napi látnivalót.

Megtekintették Pécs városának szépségeit a Dzsámit, a Zsolnay-kutat, Memi pasa fürdőjének romjait, az elefántos házat, Genezis I. – hüvelykujjként ismert szobrot valamint a belváros álomszép szökőkútjait. Nemcsak gyalogosan, hanem városnéző kisvonaton is „barangolhattak” az építészeti remekművek között. Különös élmény volt Zizi néni mackókiállítása a „Varázspadlás” pincéjében.

Jártak az ország egyik legsokszínűbb kalandparkjában, a Mecsextrémben, ahol bobozhattak, kötélpályázhattak, gokartozhattak, rodeo bikázhattak, 3D karikában pöröghettek…

A 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed a hét fénypontja volt. Itt Planetáriumban, a Labor- Interaktív Varázstérben, valamint a Varázsórán Sebestyén Zoltán fizikatanár különleges kísérleteinek részesei lehettek.

Az utolsó éjszakát jó hangulatú tábortűz és izgalmas éjszakai túra tette felejthetetlenné.

Hazafelé menet a kis csapat belátogatott az Árkád üzletközpontba és felbuszoztak a Tettyei Mésztufa-barlang egyedülálló geológiai képződményéhez.

A szervezők köszönetet mondanak a szülők támogató segítségéért, valamint „A Tázlári Református  Gyülekezetért Alapítvány” nyertes pályázatának lehetőségéért.

Azonban tudjuk, hogy a jó időért és minden napért egyedül Istené a dicsőség!

-Dusy-

MEGOSZTÁS