Lassan augusztust írunk. Egy új iskolaév megkezdése mindig izgalommal jár, talán egy kis aggódással is. A 2018/2019-es tanévkezdés megkönnyítése érdekében Csengőd Községért Alapítvány anyagi segítségnyújtással kívánja a csengődi lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő családok középiskolás korú iskolás gyermekének beiskoláztatását segíteni.

-Hirdetés-

Immáron 8. éve hirdet pályázatot a Csengőd Községért Alapítvány beiskolázási támogatásra. A pályázatot szülők vagy törvényes képviselők nyújthatják be 2018. július 12. és augusztus 10. között. A pályázatban minden olyan tanuló részt vehet, aki még nem rendelkezik keresettel, tanulói jogviszonyban áll és elvégezte már a középiskola 9. évfolyamát. A beiskolázási támogatás összegének kifizetése egy összegben történik készpénzben, egyszeri alkalommal augusztus hónapban, melynek felső összeghatára
10 000 Ft.

 A támogatások mértéke attól függ, hogy az adóbevallási időszakban a SZJA 1%-os felajánlásokból mekkora összeg folyt be alapítványunk számlaszámára. A pályázatban nyújtott összegekről a kuratórium közösen dönt. Van az alapítványunknak egy úgynevezett „Év tanulója” díja is, mely minden évben a ballagási ünnepségen kerül átadásra egy végzős tanuló részére, akit az iskola tantestülete javasol. Az „Év tanulója”, azon diákok közül kerül ki, akik általános iskolás éveik alatt a legtöbb tanulmányi versenyen szép, kimagasló eredményt értek el, emellett első osztályos koruktól kezdve gyűjtik a pontokat, melyet tanulmányi eredményükért, szakköri munkájukért kapnak. Mindennek emléket állítva pedig az „Év tanulójával” közösen, emlékfát ültetünk minden évben az ősszel megrendezésre kerülő csengődi Falunapokon, idén 21. alkalommal.  Az „Év tanulója”, Csengőd Község Alapítványának jóvoltából szintén készpénz és oklevél jutalomban részesül, melyet minden év augusztusában megkap az alapítványtól, míg tanulói, hallgatói jogviszonyban áll valamilyen oktatási intézménnyel. De nem csak a példás tanulókat díjazzuk, hanem a jó sportolókat is. – mesélte Nemes Ibolya, Csengőd Községért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A pályázati adatlap és a beiskolázási támogatás feltételeiről részletes tájékoztatás a csengődi Polgármesteri Hivatal titkárságán vagy a Községi Könyvtárban (Művelődési Ház) kérhető.

Kutyifa Ilona 
A fotókat a 2017-es csengődi Falunapokon Pivarcsi Csaba készítette. 

MEGOSZTÁS