Császártöltésen a Pincelakat Borház és Szállodában 2018. július 26-án  a helybeli és a környék gazdái ültek közös asztalhoz. Kurucz István nyugdíjas növényvédelmi szakmérnök szervezésében növényvédelmi előadást hallgattak meg: Aktualitások, tippek és tanácsok a növényvédelem palettáján témakörben.

-Hirdetés-

A regisztráció és a megnyitó után Kurucz István szőlőültetvényeit tekintették meg. A helyszínen vizsgálták a szőlőtermést és levélzetet, a szakmérnökök tanácsokkal látták el a gazdákat.

Ezt követően visszatértek a Pincelakat Borházba, majd a beszámolókkal folytatódott a programsorozat.

Elsőként Mérai Imre BASF Hungária Kft. regionális értékesítő-szaktanácsadó Bács-Kiskun és Pest megye képviselőjeként, BASF Hungária Kft. Agrodivízió Technológiai útmutató: Szőlő, gyümölcs- és zöldségkultúrák 2018 címmel tartott előadást. 

Ezt követően Lécz István FMC-Agro Hungary Kft.Bács-Kiskun megye területi szakmérnöke számolt be az FMC – Agro Hungary Kft. Cheminova szőlő technológiáról: Amalgerol, hogy neked is teremjen! címmel. 

A harmadik előadó Kisjuhász Roland volt, a SUMIAGRO HUNGARY Kft. agrármérnök, növényvédelmi szakmérnöke.

A SUMI AGRO – a SUMITOMO Corporation és a japán gyártók termékeinek képviseletével Európai cégcsoporttá nőtte ki magát. Kihasználva a cégcsoport előnyeit, folyamatosan növelni kívánjuk kínálatunkat, a fejlett japán technológia, valamint a hazai és európai fejlesztési források fokozott kihasználásával. Célunk, hogy növekvő termékpalettával, új megoldások a mezőgazdasági termelés minőségének javítására.

Ezt követően Szabari  Szabolcs  YaraHungaria Kft. szaktanácsadója beszélt a Yara küldetéséről: egyaránt egyszerű és ambíciózus felelősségteljesen, élelmiszerrel ellátni a Föld lakosságát, miközben megóvjuk bolygónkat. Tápanyagellátási megoldásaink és precíziós gazdálkodási javaslataink hozzásegítik a gazdálkodókat, hogy kiváló minőségű, magas hozamú növényeket és gyümölcsöket termeljenek, miközben csökkentik a környezeti hatásokat.

Az előadások után ebéddel zárult a program, a résztvevők prospektusokkal és hasznos tanácsokkal gazdagodhattak.

A.S.E.

MEGOSZTÁS