2018. július utolsó hetében egy nyári gyerektábort rendeztek a Csengődön élő gyerekeknek, melynek keretén belül kedden rendvédelmi napon vehettek részt az érdeklődők.

-Hirdetés-

A rendvédelmi nap fél 10-kor kezdődött, amikor is a  gyerekek már szép számmal gyülekeztek a helyi sportpályán. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság oktató jellegű játékokkal, bűnügyi technikai bemutatóval és egy rendőrautóval várta a gyerekeket. Az OMSZ Kiskőrösi Mentőállomás munkatársai az újraélesztést, elsősegély-technikákat mutattak be. Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete egy tűzoltóautóval érkezett a helyszínre, melyre fel is ülhettek a gyerekek, mindemellett még a tűzoltófecskendőt is kipróbálhatták. A Magyar Honvédség tagjai fegyverbemutatóval tették még emlékezetesebbé ezt a napot.

Számtalan programmal, bemutatóval várták a gyereket: kutyás bemutatót, játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozást  is tartottak a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai.

A délután folyamán Mozdulj meg! címmel játékos tornát szervezett Ferenczy Évi aerobik oktató a gyerekek átmozgatására, ezt követően kerékpár ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat és még az „Alma-citrom akció” névre keresztelt közúti ellenőrzést is eljátszhatták közösen.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS