A Közkutak mobilapplikáció segítségével megtudhatod, hol van a hozzád legközelebb található ivóvízforrás.

-Hirdetés-

Ismét hőségriadót rendeltek el, miután afrikai levegő érkezett Magyarországra.

A hétvégi hidegfront sem fog sokkal hűvösebb időt hozni, és a kánikula idején nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet igyál. Ebben segíthet neked egy magyar fejlesztésű telefonos alkalmazás.

A Közkutak mobilapplikáció használatával megtudhatod, hol van a hozzád legközelebb található ingyenes ivóvízforrás.

Az alkalmazást is ingyenesen töltheted le, androidos készülékre ezen a linken keresztül, iOS-es telefonra pedig erről a linkről.

Az applikáció a kozkutak.hu oldallal együttműködve készült, és a magyarországi közkutak, források és egyéb ingyenes vízvételi lehetőségek helyét mutatja meg neked. Fejlesztői szerint nem csak a túrázók, természetjárók számára hasznos, hanem azoknak is, akik a forróság idején szeretnék tudni, hogy városon belül hol juthatnak ingyenesen ivóvízhez, vagy hol tölthetik meg kulacsaikat.

Az adatbázis közösségi bejelentés alapján is bővül, ezért is tartják fontosnak, hogy minél többen töltsék le és használják a térképes appot.

Hogyan használd? letöltés után például egyszerűen odatalálsz pár kattintással Magyarország térképén a kívánt településre. Kiskőrös járásában például az alábbi találatokat adja ki, és ha belenagyítasz a térképbe, akkor a pontos helyet is megtalálod:

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS