A kupában az elmúlt hétvégén jól kezdő Akasztó fogadta a Bácsalmás együttesét a megyei egyes bajnokság nyitófordulójában. A hazai szurkolók bíztak egy jó szezonkezdetben az edzőmérkőzések és a kupamérkőzés után. De amilyen meccs lett ebből, sokan nem hittek a szemüknek, mert ilyen találkozó régen volt már Akasztón, sőt az sem most volt, hogy az Akasztó egy meccsen 6 gólt is szerezzen.

-Hirdetés-

A 14. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak úgy jó húsz méterrel a kaputól. A megítélt pontrúgást Szabó Zsolt a jobb alsóba lőtte. 1-0, máris vezettek a hazaiak. Aztán egy szép összjáték után a 18. percben Kudron beadása után Csoba centikkel lőtt mellé. A 20. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, melyet Princz Gilbert mesteri módon a bal felsőbe lőtt 1-1. Két percre rá Hernády eresztett el egy kapáslövést a tizenhatos sarkáról majd a bal kapufa érintésével a hálóban landolt a laszti 1-2. Ezt követően a 30. percben újra Kudron és Csoba játszott össze, ezúttal Csoba a kijövő kapusba lőtte a labdát. A 32. percben újra Hernády Márk volt eredményes. Teljesen üresen kapott egy labdát, melyet a kijövő haza hálóőr mellett szépen el is lőtt 1-3. Ezután 6 perc alatt fordítottak a hazaiak. Előbb a 34. percben Kerekes Márk lőtte ki a jobb felsőt 2-3. Egy percre labdát szerzett Csoba a vendégek térfelén majd a kapus mellett elgurította a lasztit amit végül Palla Lajos sodort a kapuba 3-3. Ezek után a 43. percben a meccs legszebb jelenete játszódott le. Kerekes szerzett labdát a középpályán egy csel után passzolt Csobához, aki nagyon önzetlenül Szabó Zsolthoz passzolta a lasztit, amit a kijövő kapus mellett Szabó be is lőtt a hálóba 4-3.

Az 54. percben Szabó Zsolt iramodott meg saját térfeléről, majd egy védőről szerencsésen a labda visszapattant hozzá, amely után ajtó-ablak ziccerbe került és megint szépen a kapus mellett a hálóba lőtte a játékszert 5-3. Ezt követően a meccs kicsit leült, de az utolsó tíz percre maradt még egy gólváltás. Előbb a 82. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Hernádyhoz került a labda, akinek lövése megpattanva a hazai hálóban kötött ki 5-4, majd két percre rá a csereként beálló Biber János passza után a szintén csereként beálló Juhász Tamás szerzett gólt 6-4. Szurkolók, játékosok együtt örültek a találkozó után, hiszen régen lehettek szemtanúi ilyen találkozónak a szurkolók Akasztón. A hazaiaknál Szabó Zsolt, míg a vendégeknél Hernády Márk is háromszor volt eredményes.

B.D. 

MEGOSZTÁS