2018. augusztus 15-én szerdán, a kupa 2. fordulójában az Akasztó, a már mondhatni mumusát a Lajosmizsét fogadta.

-Hirdetés-

A vasárnapi futballfieszta után ezen a mérkőzésen is próbáltak dominálni az Akasztóiak, de valahogyan most nem ment úgy a játék, mint vasárnap. Az első helyzetre az 5. percig kellett várni amikor is Kudron István jobb oldali beadása után Lázár Zsolt a felső lécre fejelt, majd a 10. percben az akasztói védőknek majdnem sikerült összehozniuk egy öngólt. Megyes és Biber nem értették meg egymást, de a laszti végül a kapu mellett kötött ki. A következő helyzetre a 42. percig kellett várni amikor is Szabó Zsolt iramodott meg a jobb szélen, a kapus mellett el is gurította a labdát, amit Palla akart a kapuba sodorni, de a gólvonalról mentett az egyik vendég védő. A szünet után is jobbára akasztói próbálkozások voltak. Mindjárt a 46. percben Palla Lajos egy kiugratás után a kapusba lőtte a labdát, majd jött egy Juhász Tamás és egy Kiss László oldalháló is. Ezt követően az 56. percben Kósa nagyszerű átadása után Palla Lajos megszerezte a vezetést a hazaiaknak 1-0, majd a 61. percben Juhász Miklós lövését védte Németh Zsolt kapus.

A 66. percben megint a gólvonalról vágták ki a labdát a Lajosmizsei védők Juhász Tamás ziccerénél. A 69. percben egyenlítettek a vendégek, Szabó Gábor a tizenhatos vonaláról lőtt egy nagy gólt a bal felsőbe 1-1. Majd a 73. percben Palla szólója után megint Varga kapus a helyén volt. A 75. percben Kudron István lövését védte Varga kapus, majd a 78. percben a tizenhatos vonaláról kaptak szabadrúgást a vendégek, melyet Kiss László végzett el. A labda a bal felsőbe tartott, de a hazaiak hálóőre Németh bravúrral szögletre tolta a labdát. Az utolsó 10 percben előbb Kiss László beadása után Rapi csúsztatott a kapuba 1-2, majd Szabó Zsolt ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, ezért Allaga játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Kósa Krisztián értékesítette 2-2. A végén még a vendég Lajosmizsének volt egy szöglete, de ebből nem lett semmi. Mivel döntetlen eredmény született a rendes játékidőben jöhettek a 11-esek.

A hazaiaktól Megyes Mihály kezdett és nem is hibázott. A vendégektől viszont a 7-es számú új igazolás, Háry Péter igen, így  az első kör után vezettek a hazaiak. Majd a hazaiktól Kerekes hibázott, Árva Zsolt viszont nem így gyorsan egyenlítettek, aztán Juhász Tamás és Palotai Tamás sem tévedett. A hazaiktól a frissen igazolt védő Rákóczi Tibor büntetője a bal kapufáról kifelé pattant, ezután a vendégek kapusának büntetőjét védte Németh Zsolt. Megint egyenlő lett az állás. A hazaiktól Kósa és Kudron, míg a vendégektől a Rapi Kristóf sem hibázott, viszont a 14-es számú Tengeri Gyula igen, így Bánszki Dávidon volt a világ szeme, hiszen ha belövi az Akasztó megy tovább, végül Bánszki belőtte és egyben tovább is lőtte az Akasztót a következő fordulóba.

B.D. 

MEGOSZTÁS